A családi élet központjába került a telekommunikáció

csalad-televizioA telekommunikáció a felnőtt magyar internetezők 85 százalékának családi életében meghatározó szerepet tölt be. Ezen belül is kiemelkedő jelentőséggel bír az internet, amely nemcsak a kapcsolattartás terén vált elengedhetetlenné. Ma már a netezők 83 százalékának közös családi programot is jelent, legyen szó akár közösségi oldalak látogatásáról, online vásárlásról, vagy éppen online zenehallgatásról, filmnézésről – derül ki az eNET –  Magyar Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” című friss kutatásából, amely a telekommunikáció, ezen belül is az internet családok életében betöltött szerepével foglalkozik.

Az eNET 2015 nyarán végzett online kutatása alapján a felnőtt magyar internetezők 85 százalékának családi életében központi szerepet tölt be a telekommunikáció, és több mint felük szerint minél többféle telekommunikációs eszközt használ egy család, annál tájékozottabb. A válaszadók háromnegyede véli úgy, hogy az internet elősegíti a könnyebb boldogulást az életben. Ugyan a válaszadók kétharmada azzal is egyetért, hogy a net kényelmesebbé teszi a családok életét, a családi kapcsolatokra gyakorolt hatását illetően már megoszlanak a vélemények. Bár többen látják pozitívnak ezt a hatást, a többség (62 százalék) szerint a pozitív és a negatív hatások egyszerre érvényesülnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Projektort a fociőrültnek: az LG ezt ajánlja karácsonyra

csü nov 12 , 2015
Másfél hónap múlva itt a karácsony, ezért az LG szakemberei összegyűjtöttek néhány ötletet, aminek biztos, hogy örülnek majd a családtagok. Ha párod a mozi helyett inkább az otthoni szórakozást részesíti előnyben és még ráadásul fociőrült is? Akkor egy projektorral tuti nem lőhetsz mellé. Az LG PF1000U Minibeam LED projektora mindössze […]