Négy várost leírtak az internetszolgáltatók

3

adslA Digitális Magyarország Program keretében elindított Szupergyors Internet Projekttel összhangban indult útjára 2015 augusztusában az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” című vállalkozásoknak kiírt pályázat. A felhívás zárásáig, 2016. február 23-ig a 143 meghirdetett járásból 139-re 41 pályázó – összesen 34 mikro- és kisvállalkozás, négy középvállalkozás, valamint három nagyvállalkozás – 234 kérelmet nyújtott be. Tizenkét pályázat érkezett be konzorciumi formában, 84 járásban alakult ki verseny a szereplők között. A pályázatban szereplő járásokból mindössze négyre (Gárdony, Kiskunhalas, Tiszavasvári és Zirc) nem igényeltek támogatást a pályázók, itt a program következő ütemében valósulhatnak meg a fejlesztések.

A benyújtott támogatási kérelmek műszaki tartalmának bírálatát folyamatosan végzik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség szakemberei. Az összegzett értékelés és a kedvezményezettek kiválasztása a Nemzetgazdasági Minisztérium feladata lesz. A pályázaton nyertes vállalkozások 2016 második félévében kezdhetik meg a kivitelezés előkészítését és a szupergyors hálózatok kiépítését. A fejlesztésekre vissza nem térítendő támogatásként összesen 68 milliárd forint áll rendelkezésre. E forrást a támogatási kérelmekhez kapcsoltan indított GINOP-8.2.1 pénzügyi eszköz konstrukcióban további 45,6 milliárd forint kedvezményes beruházási hitel egészíti ki. A program 2018 végéig közel egymillió háztartás számára biztosítja a szupergyors internetet — áll az NFM közleményében.

3 thoughts on “Négy várost leírtak az internetszolgáltatók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Rengeteg nyomtatót adtak el tavaly Magyarországon

sze márc 23 , 2016
Növekszik a magyar dokumentumkezelési piac, amely tavaly 61 millió dolláros (több mint 17 milliárd forint) forgalmat bonyolított le. Bár a 2012-es válság előtti volumeneket még nem érték el a gyártók, de az elmúlt három évben folyamatosan bővült az eladott berendezések száma. Bár a kedvezőtlen árfolyamváltozások miatt tavaly összegszerűen csökkent a […]