A Digi belép a mobilpiacra

antennaA mobiltenderen elnyert frekvencia felhasználásával a DIGI Magyarországon is önálló, hang- és adatforgalmi szolgáltatást (mobiltelefon és -internet) biztosító hálózat kiépítését és üzemeltetését tervezi — jelentette be a társaság. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tenderén elnyert 1800 megahertzes mobilfrekvencián a DIGI magas minőségű, hang- és adatforgalmi szolgáltatást nyújtó hálózatot kíván építeni és üzemeltetni. A tervezett hálózat negyven megabites mobil adatforgalmat tesz majd lehetővé. A szükséges hatósági engedélyek megszerzését és az egyéb adminisztratív előkészületeket követően a DIGI haladéktalanul elkezdi a hálózatépítést, a szolgáltatások mielőbbi elindítása érdekében. A cég fokozatos ütemben, országos hálózat kiépítését tervezi.

A DIGI a műholdas és kábeltelevíziós szolgáltatások piacán 23 százalékos piaci részesedést ért el, és az elmúlt hét évben 300 százalékkal növelte árbevételét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Facebook: a NAV lecsapott a hamisruhaárusra

pén okt 3 , 2014
A NAV pénzügyőrei Facebookon hirdetett védjegyoltalom alatt álló ruhákat foglaltak le több mint 200 ezer forint értékben egy budaörsi telephelyen – olvasható a NAV közleményében. A NAV figyelmét sem kerülte el, hogy a Facebookon egyre többen hirdetnek különféle kétes eredetű termékeket. Az egyik hirdető budaörsi üzlethelyiségben tartott ellenőrzés alkalmával a […]