Már megint szünetelni fog az úthasználati jogosultságok értékesítése

Szünetel az úthasználati jogosultságok – e-matrica, HU-GO – értékesítése péntek este 20 és 24 óra között a rendszerek tervezett karbantartása miatt. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) szerdai közleménye szerint a karbantartás az e-matrica és a tehergépjárművekre érvényes e-útdíj rendszerét (HU-GO) egyaránt érinti. Utóbbi egyenlegértesítési és riasztási szolgáltatásai is szünetelnek, ezért nem küld figyelmeztetést jogosulatlan úthasználat vagy alacsony egyenleg esetén – írták. A karbantartás alatt az M3 autópálya Szilas pihenőben található ügyfélszolgálati iroda ügyintézése is szünetel.

A karbantartás nem érinti a 3,5 tonna feletti teherjárműveknél az útdíj bevallását automatikusan biztosító fedélzeti eszköz (OBU) használóit, amennyiben gondoskodtak az úthasználatokhoz elegendő fedezetről. Az üzemszünet végétől hatvan percig nem szabnak ki pótdíjat az e-matrica rendszerben a jogosultság nélkül közlekedőkre. A NÚSZ Zrt. ettől függetlenül az üzemszünetben is alapszabálynak tekinti, hogy díjköteles útszakaszt használni csak érvényes úthasználati jogosultsággal lehet, így azok megvásárlását ajánlják a karbantartás előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Előrejelzés: öt év, és 1,5 milliárd 5G előfizető lesz

pén nov 30 , 2018
Az 5G előfizetők száma 2024-ben eléri az 1,5 milliárdot és a szolgáltatás a világ népességének több mint negyven százalékát fedi le 2024 végére – derül ki egy friss iparági elemzéséből. A tanulmány szerint az 5G a globális bevezetésre szánt mobil technológia leggyorsabban terjedő generációjává válik, és a mobil IoT-kapcsolatok várhatóan […]

Friss, ropogós