A Budapesti Békéltető Testület körültekintésre int

A vásárlók minden esetben körültekintően járjanak el az online vásárlásnál, nézzék meg a kiválasztott webáruház honlapját, hogy szerepel-e azon a cég pontos neve, székhelye és postacíme, hiszen ezeket az Európai Unióban minden cégnek fel kell tüntetnie – hívja a fel a figyelmet a Kóródy Dávid, a Budapesti Békéltető Testület hivatalvezetője. A hivatalvezető azt javasolta, hogy ha a vásárlók a cég honlapján csupán egy e-mail címet találnak, akkor azzal a webáruházzal lehetőleg ne kössenek szerződést. A testülethez érkező panaszok közül kiemelte az internetes vásárlásoknál a fogyasztó számára biztosított 14 napos elállási joggal és a tartós fogyasztási cikkek vásárlásánál az egy éves kötelező garanciával összefüggő problémákat.

Kóródy közölte, az elállási jog gyakorlásánál abból adódnak a fogyasztó és a kereskedő közti konfliktusok, hogy vannak cégek, amelyek ki akarnak bújni az elállási jog által rájuk kiszabott kötelezettség alól és olyan többlet feltételeket követelnek a vásárlótól, ami a jogszabályban nem is szerepel. Példaként említette, ha a cég csak eredeti, bontatlan csomagolásban hajlandó visszavenni az adott terméket. Szólt arról is, hogy a tartós fogyasztási cikkeknél az egy éves garancia azt jelenti, hogy ha a termék meghibásodik, akkor a vállalkozásnak kell bizonyítania, hogy eladáskor még hibátlan volt, ha ezt nem teszi meg, akkor ki kell cserélnie vagy ki kell javítania az adott terméket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Deutsche Bank online ügyfeleinek többsége már mobil eszközön bankol

hét okt 2 , 2017
A Deutsche Bank online ügyfelei közül augusztus végén már többen intézték banki ügyeiket mobil eszközön, mint személyi számítógépen — közölte a bank. Augusztus 29-én fordult elő első alkalommal a Deutsche Bank történetében, hogy az aznap regisztrált 1,7 millió online hozzáférésnek a többségét, 52 százalékát mobil eszközről, a bank mobil alkalmazásával […]

Friss, ropogós