A DIGI befejezte… mármint egy hároméves hálózatfejlesztést

A DIGI három évig tartó vezetékes hálózatfejlesztési munkálatokat zár le idén decemberben, az újításoknak köszönhetően a vállalat 16 vidéki nagyvárost is lefedő gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódik a budapesti központhoz – közölte a DIGI Távközlési Kft. A 2018 óta saját beruházásként, fokozatosan lefektetett gerinchálózat hossza meghaladja a kétezer kilométert és ezzel olyan jelentős vidéki nagyvárosokat fed le, mint Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Szolnok, Szeged, Győr, Siófok, Székesfehérvár, Veszprém és Dunaújváros. A három évig tartó fejlesztési munkálatokkal a vállalat lehetővé tette, hogy a csúcstechnológiás, felhasználói végpontig kiépített (FTTH – Fiber to the home) vidéki gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódjon a vállalat budapesti központjához. A vezetékes hálózata mellett a DIGI az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított mobil szolgáltatásának fejlesztésére is: 2019-es indulása óta több mint 900 településen tette elérhetővé a DIGIMobil szolgáltatást, a lakosság csaknem kilencven százalékának biztosítva a kültéri lefedettséget.

A 4iG Nyrt. november végén tette közzé, hogy végleges adásvételi szerződést kötött a román RCS & RDS konzorciummal a DIGI Kft. és leányvállalatai megvásárlásáról; az ügylet a hatósági eljárásokat követően 2022 januárjában zárulhat. A tranzakció értéke 625 millió euró, megközelítőleg 232 milliárd forint.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már csak ez hiányzott: Apple Music alkalmazás az LG okostévéin

ked dec 7 , 2021
Tovább bővül az LG webOS platform által kínált otthoni szórakozási lehetőségek köre: már az Apple Music zenestreaming-szolgáltatás is elérhető az LG Electronics (LG) okostelevízióin. Az LG Content Store-on keresztül bármelyik, a webOS okostévé-platform legalább 4.0-ás verzióját futtató LG televízióra letölthető az Apple Music alkalmazás, amely az előfizetőknek több mint kilencvenmillió […]
LG Apple Music