2024 Q1: Élen a Samsung, az Apple és a Xiaomi

Samsung GalaxyA Samsung dél-koreai cég lett a világ legnagyobb okostelefon-kiszállítója az első negyedévben, miután a tavalyi utolsó három hónapban még az Apple állt az élen.

Az International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat jelentése szerint világszerte 7,8 százalékkal, 289,4 millióra nőtt az okostelefonos kiszállítása az előző év azonos időszakához képest. Ez volt a harmadik egymást követő negyedév, amikor növekedést jegyeztek föl, ami kétéves csökkenés után a piac élénkülését jelzi. A Samsung eladásai éves szinten 0,7 százalékkal, 60,1 millióra csökkentek, a piaci részesedése 20,8 százalékra mérséklődött a tavalyi első negyedévi 22,5 százalékról.

Az idei első negyedévi lista második helyére az Apple került, amelynek a piaci részesedése 20,7 százalékról, 17,3 százalékra esett 50,1 millió kiszállított készülékkel, ami 9,6 százalékos csökkenés. A harmadik kínai Xiaomi az egy évvel korábbinál 33,8 százalékkal több, 40,8 millió készüléket szállított ki a március végén zárult három hónapban, ezzel a piaci részesedése 14,1 százalékra ugrott az egy évvel korábbi 11,4 százalékról.

A negyedéves lista negyedik helyére a főleg Afrikában, Dél-Ázsiában, a Közel-Keleten és Dél-Amerikában terjeszkedő kínai Transsion került 28,5 millió kiszállított készülékkel, ami 84,9 százalékos növekedés a tavalyi első negyedévhez képest, és ezzel a piaci részesedése 9,9 százalékra emelkedett a tavalyi első negyedévi 5,7 százalékról. A lista ötödik helyén az OPPO állt az idei első negyedévében. A 25,2 millió kiszállított készülék 8,5 százalékos csökkenés éves összevetésben, a piaci részesedése pedig 8,7 százalékra zsugorodott az egy évvel korábbi 10,3 százalékról.

Az IDC elemzői arra számítanak, hogy a Samsung és az Apple továbbra is megtartja listavezető helyét, de erősíteni tudnak majd olyan márkák, mint a Huawei, a Xiaomi, a Transsion, az OPPO és a vivo, amelyek mind kínai gyártók.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

NAV: Ágyneműtartóban rejtegette az interneten árult Elf Bart

pén ápr 19 , 2024
ShareTweetPinShareInterneten árulta az ismeretlen eredetű és összetételű, az egészségre fokozottan ártalmas Elf Barokat egy árus, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) zalai munkatársai lepleztek le. A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense Joó Hilda közlése szerint a zalai revizorok egy közösségi oldal zárt bejegyzései, megosztásai alapján figyeltek fel […]
ELF BAR

És még ez is...