NAV: Ágyneműtartóban rejtegette az interneten árult Elf Bart

ELF BARInterneten árulta az ismeretlen eredetű és összetételű, az egészségre fokozottan ártalmas Elf Barokat egy árus, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) zalai munkatársai lepleztek le. A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense Joó Hilda közlése szerint a zalai revizorok egy közösségi oldal zárt bejegyzései, megosztásai alapján figyeltek fel egy hirdetőre, aki öt nap garanciával kínált különféle aromákkal ízesített Elf Barokat. A NAV munkatársai a csomagátvételi pontra rendelt küldeményből azonosították a feladót, majd a — közleményben nem nevesített településen lévő – lakásán házkutatást tartottak. Itt az ágyneműtartóból több karton, ismeretlen eredetű Elf Bar került elő, amit a bevetési igazgatóság pénzügyőrei lefoglaltak.

Az illegálisan forgalmazott termékek ügyében adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedékijog-sértés miatt indult eljárás. A közlemény kitér rá, hogy nem érdemes kockáztatni a dohánytermékek illegális árusításával, ugyanis az adózási és jövedéki szabályok megsértése miatt kiszabott NAV-bírság mellett az engedély nélküli dohánytermék-értékesítésért a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága egymillió forinttól ötvenmillió forintig terjedő bírsággal sújtja a magánszemély eladót. A NAV arra is felhívja a figyelmet, hogy a különböző ízesítésű, illegális elektronikus cigaretták komoly veszélyt jelentenek a fiatalkorúakra, mivel könnyen függőséget, akár nikotinmérgezést is okozhatnak. Az Elf Bar egyetlen adagjának nikotintartalma tíz-húsz doboz cigaretta hatóanyagával ér fel, éppen ezért használata különösen veszélyes lehet az egészségre.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kockázatos lehet az egészségügyi alkalmazások használata

pén ápr 19 , 2024
ShareTweetPinShareAz egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet az ESET it-biztonsági társaság. A szlovák it-biztonsági szoftvermegoldások nemzetközi szállítójának közleménye szerint, amikor az emberek ezeket az alkalmazásokat használják, hajlamosak a legérzékenyebb adataikat is megosztani, jóllehet az egészségügyi információk különleges kategóriájú adatok, és ezért a szabályozó hatóságok extra védelemre kötelezik az […]
mobil egészségügyi alkalmazás - mHealth

És még ez is...