Már tudni lehet milyen lesz a jövő

back-to-the-futureAz Ericsson ConsumerLab kutatása szerint egyre több tárgyunkba kerülhet szenzor és internetkapcsolat. A felhasználók nagy része azt várja, hogy három éven belül házának ajtaja jelenlététől nyíljon és záródjon, nem sokára autója is magától parkoljon, és a bevásárlást mobiljáról intézhesse. Most értünk el arra a pontra, hogy a minket körülvevő tárgyaktól azt várjuk, amit kütyüinktől: legyenek bekötve a hálózatba, és legyenek interaktívak.

Úgy tűnik, hogy azért, mert egyre több időt töltünk a képernyők előtt, változik az is, ahogy a fizikai világra nézünk. A fiatalabb generáció számára a képernyő nem elsősorban a tévé, hanem az interaktív, online asztali és mobil eszközök kijelzője. Ezeken keresztül ismerjük meg a világot, ezért elvárjuk, hogy a világ viselkedése is hasonlítson eszközeink viselkedéséhez.

Mivel az újabb generációk már egészen fiatalon találkoznak a minket körülvevő képernyőkkel, éppen fordított a kapcsolat a digitális és a fizikai világ között. Már azt várjuk el, hogy a fizikai világ utánozza a virtuálist, az internet világát. Ennek következményei is lesznek: a tárgyaknak is reagálniuk kell az érintésekre, és tudniuk kell kezelniük információkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új Samsung készülékek érkeztek: Galaxy Core 2

pén júl 4 , 2014
ShareTweetPinShareA Samsung legújabb Galaxy készülékei kiemelkedő teljesítményt és kifinomult dizájnt kínálnak elérhető áron — állítja a gyártó. A 4,5 hüvelykes Galaxy Core 2 ideális mindenkinek, aki a külső, a hordozhatóság és az erő optimális elegyét keresi. A telefon kifinomult, bőrhatású hátlapot, tartós 2000 mAh-es akkumulátort és 1,2 GHz-es, négymagos processzort […]
Android

És még ez is...