Egyre kelendőbbek a félvezetők

Április 31,3 milliárd dollár értékben adtak el félvezetőket szerte a világban, ami 20,9 százalékos növekedés a tavaly áprilisban elért 25,89 milliárd dollárhoz képest – közölte a félvezetők gyártóit tömörítő szövetség (SIA).

Utoljára 2010 szeptemberében bővült ilyen erős ütemben a félvezetők globális forgalma. Márciusban 30,89 milliárd dollár értékű chipet értékesítettek a világban, így havi összevetésben 1,3 százalékkal növekedtek az eladások áprilisban. John Neuffer, a SIA elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy az idei év elején jelentősen emelkedtek az eladások, az áprilisi 21 százalék a legerősebb ütem volt az utóbbi közel hét év alatt. A félvezetők világpiacán idén jelentős, jövőre viszont már lassabb ütemben bővülhetnek az eladások.

Éves összevetésben áprilisban Kínában nőtt a legnagyobb mértékben, harminc százalékkal a félvezetők eladása. Amerikában 26,9 százalékkal, az ázsiai-csendes-óceáni régióban (Japán és Kína nélkül) 14,1 százalékkal, Európában 12,7 százalékkal, Japánban pedig 12 százalékkal emelkedtek az eladások. A félvezetők nemzetközi kereskedelmével foglalkozó statisztikai intézet (WSTS) arra számít, hogy idén 11,5 százalékkal nő a globális eladások értéke, amely várhatóan 377,8 milliárd dolláron rekordszintet üt meg.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Microsoft: a magyar kkv-k csaknem harmada elavult számítógépet használ

szo jún 10 , 2017
A magyar kis- és középvállalatok 29 százaléka öt évnél idősebb számítógépet használ, ami lényegesen rosszabb az uniós átlagnál, ahol 18 százalék ez az arány – mondta Vass Gábor, a Microsoft Magyarország Kft. kkv-üzletág és partnerkapcsolati igazgatója a vállalat legfrissebb kutatását ismertetve. Vass szerint fontos terület a szakemberkérdés, és Magyarországon nem […]
Microsoft