Zombi nagyhatalom lett India

egeszsegugyA Cyberoam friss, negyedéves jelentésében összegyűjtötték a legtöbb spamet kibocsátó országokat. E szerint Spanyolország áll az első helyen kilenc százalékos “teljesítménnyel”, majd az USA és Argentína következik egyaránt hét-hét százalékkal. Érdekes módon hiányzik a listáról Oroszország és Kína, amelyek korábban e téren is nagyhatalmak voltak. Ezzel szemben főképp nyugat-európai országokat találunk az élmezőnyben, az első öt helyezett között van a már említett Spanyolország mellett Németország és Olaszország is.

A legnagyobb spamküldő zombi, azaz a legtöbb spamküldő zombiprogrammal megfertőzött pc-vel rendelkező hatalom India lett 11 százalékkal, második helyen Oroszország található 9.7 százalékos eredménnyel, míg harmadik legjelentősebb spam zombi ország Vietnam lett alig lemaradva, 9.1 százalékkal.

Focivébés átverések
Mindig megtalálhatunk bizonyos sláger témákat a kéretlen levelek közt, így többek közt hihetőnek is gondolható lottónyereményről értesülhetünk, amelyben arról értesítenek, hogy nem csak egymillió dollárt nyertünk, de ezen felül még ingyen jegyet is a foci VB-re. Ezen kívül a sportesemények eredményeinek helyes megtippelése miatti állítólagos nyereményekről is kaphattunk spamet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kiderült mivel molyolnak a mobilszolgáltatók

pén jún 6 , 2014
A szolgáltatók jelenleg a 4G/LTE lefedettség és kapacitások növelésén dolgoznak — derül ki az Ericsson legfrissebb mobilitási jelentéséből. Becslések szerint 2013 végén az európai lakosság mintegy 25 százaléka számára volt elérhető a jelenleg legfejlettebbnek számító LTE technológia, 2019-re pedig a lefedettség nyolcvan százalék körül fog alakulni. Az európai LTE-előfizetések száma 2013 […]
4G - 3G

Friss, ropogós