Így nyerhetsz időt, ha meglopnak: segít az ESET

jelszoBenne vagyunk a fesztiválszezonban: az okostelefonok, táblagépek és laptopok nélkül már egyre nehezebben tudják elképzelni a bulizást, a pihenést. A szlovák biztonságtechnológiai vállalat, az ESET szakértői néhány tippet és tanácsot adtak közzé, hogy az egyre nélkülözhetetlenebb eszközök biztonságos és körültekintő használatával gondtalan legyen a nyaralás.

1. Mindig védd jelszóval eszközeidet. Miért? Ha valaki ellopja telefonod, táblagéped, laptopod először a jelszóval szembesül, és csak annak feltörése után tud hozzáférni az adataidhoz. Természetesen nem lehetetlen feltörni a jelszavakat sem, de ezáltal mégis egy réteggel több védi számítógépünk, így időt nyerhetünk az eszköz megkeresésében, esetlegesen a letiltások, korlátozások végrehajtásában.

2. Mindig készíts biztonsági mentést az eszközökön tárolt adatokról. Az, hogy nem tudjuk visszaszerezni ellopott eszközünket, még nem jelenti azt, hogy az azon tárolt összes információt és szoftvert el kell veszítenünk. Ha rendszeresen végzünk biztonsági mentéseket, akkor a legjobb úton haladunk afelé, hogy megvédjük elveszett fájljainkat. Manapság már nagyon sokfajta mentési lehetőség áll rendelkezésünkre, beleértve az online mentési módokat is, legyen szó akár mobil eszközeinkről, akár személyi számítógépünkről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már elérhető az Office 2016

ked júl 14 , 2015
Vannak, akiknek már ingyen elérhető az Office 2016 for Mac az Office 365 személyes és otthoni előfizetők, valamint a vállalati ügyfelek számára, összesen 139 országban – köztük Magyarországon is-, 16 nyelven. Az Office 365 előfizetők ingyenesen juthatnak hozzá az Office 2016 for Mac programcsomaghoz. Az irodai alkalmazások több eszközön is […]
Microsoft