Így nyerhetsz időt, ha meglopnak: segít az ESET

jelszoBenne vagyunk a fesztiválszezonban: az okostelefonok, táblagépek és laptopok nélkül már egyre nehezebben tudják elképzelni a bulizást, a pihenést. A szlovák biztonságtechnológiai vállalat, az ESET szakértői néhány tippet és tanácsot adtak közzé, hogy az egyre nélkülözhetetlenebb eszközök biztonságos és körültekintő használatával gondtalan legyen a nyaralás.

1. Mindig védd jelszóval eszközeidet. Miért? Ha valaki ellopja telefonod, táblagéped, laptopod először a jelszóval szembesül, és csak annak feltörése után tud hozzáférni az adataidhoz. Természetesen nem lehetetlen feltörni a jelszavakat sem, de ezáltal mégis egy réteggel több védi számítógépünk, így időt nyerhetünk az eszköz megkeresésében, esetlegesen a letiltások, korlátozások végrehajtásában.

2. Mindig készíts biztonsági mentést az eszközökön tárolt adatokról. Az, hogy nem tudjuk visszaszerezni ellopott eszközünket, még nem jelenti azt, hogy az azon tárolt összes információt és szoftvert el kell veszítenünk. Ha rendszeresen végzünk biztonsági mentéseket, akkor a legjobb úton haladunk afelé, hogy megvédjük elveszett fájljainkat. Manapság már nagyon sokfajta mentési lehetőség áll rendelkezésünkre, beleértve az online mentési módokat is, legyen szó akár mobil eszközeinkről, akár személyi számítógépünkről.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.