Szigorúbb biztonsági intézkedéseket jelentett be a Facebook

A Facebook szigorítja a kiberbiztonsági előírásokat annak érdekében, hogy megakadályozza a kormányzatokat és a szervezett csoportokat hamis információk terjesztésében vagy a közösségi oldalon zajló viták manipulálásában. Az intézkedést az amerikai globális közösségi portál számítástechnikai biztonsággal foglalkozó részlege jelentette be. A dokumentum szerint a Facebooknak bizonyítéka ugyan nincs arra, hogy fiókjait feltörték volna, de többször előfordult, hogy észleltek és nyomon követtek erre irányuló kísérleteket. Egyes kormányok és szervezetek kifejezetten politikai célok érdekében – kifinomult módszereket alkalmazva – rendszeresen félrevezető és hamis információkat tettek közzé a közösségi oldalon.

A Facebook kiberbiztonsági szakemberei szerint ezek az erőfeszítések jóval túlmentek a “hamis hírek” terjesztésén: álfiókokat hoztak létre, célzott adatgyűjtés végeztek. Franciaországban például az elnökválasztás előtt mintegy harmincezer Facebook-fiókot zártak be ilyen okok miatt. Az új informatikai biztonsági intézkedések ezért arra irányulnak, hogy kiszűrjék a hamis információkat, a hamis információk felnagyítását szolgáló automatikus rendszerek alkalmazását és az olyan adatgyűjtést, amelyet feltehetően egyes kormányzatok megbízásából végeztek, például az ellenzéki véleményeket hangoztatók beazonosítására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Duhajkodás áldozata lett egy szebb napokat látott telefonfülke Vanyarcon

vas máj 7 , 2017
Megrongáltak egy szép, patinás zöld telefonfülkét Vanyarcon. Egy fiatalkorút hallgattak ki gyanúsítottként a pásztói rendőrök. A Pásztói Rendőrkapitányság garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 15 éves fiú ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a duhaj lelkületű fiatalkorú gyanúsított 2017. május 4-én 20 óra 27 perc körül ököllel […]