Kiberbiztonság gombnyomásra – idei technológiai trendek I.

dollárA Micro Focus szakértői szerint a kiberbiztonsági eszközökre, a mesterséges intelligenciával történő adatfeldolgozásra, a fejlett felhőfelügyeleti szoftverekre, illetve az értékáram menedzsmentjére érdemes összpontosítani idén. A Micro Focus szerint ezek a technológiák pörgetik fel a piacot 2023-ban.

Kiberbiztonság gombnyomásra
A kiberbűnözés évek óta rekordokat döntöget, és a legfrissebb előrejelzések szerint 2023-ban nyolcezer milliárd dolláros kárt okoz világszerte. A várakozások szerint ez az összeg a következő három évben évente 15 százalékkal nő, és 2025-re eléri az évi 10,5 ezer milliárd amerikai dollárt, szemben a 2015-ös háromezer milliárddal. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a kiberbiztonság területén óriási a szakemberhiány. Ilyen körülmények között az az észszerű a Micro Focus szakértői szerint, ha a gépek segítenek be a munkába. Érdemes olyan fejlett eszközöket is bevonni a védekezésbe, amely mesterséges intelligencia és automatizáció segítségével azonosítja és hárítja el a veszélyeket. A jobb rendszerek rendkívül kevés fals pozitív riasztást küldenek, így hatékonyan leveszik a terhet a biztonsági szakemberek válláról, akik így a valóban figyelmet érdemlő esetekre tudnak fókuszálni.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Még mindig az ár a legfontosabb a vásárlásnál

hét febr 6 , 2023
Többnyire hetekig beleássuk magunkat a témába, és csak hosszas mérlegelés után döntünk nagyobb értékű műszaki cikk vásárlásakor. Az ár és a funkciók mellett az energiatakarékosság fontosabb kritérium lett, mint valaha, felértékelődött a szolgáltatások szerepe, majdnem minden második ember pedig új termék vásárlása előtt inkább megpróbálja megjavíttatni elromlott készülékét – derült […]
MediaMarkt

És még ez is...