Véget ért a C++ Grand Prix

Lezárult az NNG ötödik alkalommal megrendezett programozó versenye. A C++ Grand Prix-re mintegy háromszázan jelentkeztek.

A döntőben a két csapat célja az ellenfél bázisának elfoglalása volt, ehhez egy olyan mesterséges intelligenciát kellett alkotniuk a versenyzőknek, ami figyeli az ellenfél lépéseit, és saját stratégiát dolgoz ki annak kivédésére, illetve a következő támadó lépés kitalálására. Az NNG ehhez egy játékos, méhekkel és hangyákkal illusztrált pályát biztosított a versenyzőknek. A győztes stratégiát a “the hypnotoad” csapata alkotta meg, akik egy korábbi, C++ Grand Prix győztes fejlesztővel vágtak neki a megmérettetésnek.

A győztes csapat fejenként ötszázezer forintos műszaki vásárlási utalványt, a második helyezettek három darab Hermann Miller Celle ergonomikus széket, míg a harmadikak fejenként százezer forintos műszaki vásárlási utalványt kaptak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szakmai egyeztetésen az NMHH térinformatikai hírközlési nyilvántartása

ked dec 13 , 2016
A hírközlő hálózatok fejlesztés alatt álló, új, térinformatikai alapú országos nyilvántartó rendszere, a Hír-Közmű létrehozása, hatékony működése érdekében tartott szakmai tájékoztatót december 6-án az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A rendezvényen a meghívott mintegy hetven szakember megismerhette a projekt eddig elért eredményeit és közeljövőt érintő terveit. A Hír-Közmű projekt január […]
Aranyosné Börcs Janka

Friss, ropogós