Magyarország egy szinten Nagy-Britanniával, Franciaországgal, Németországgal és Ausztriával

SzemerkenyiRekaSúlyos politikai és gazdasági károkkal járó kibertámadások akadályozhatók meg, illetve jelentősen csökkenthető a potenciális károkozás annak révén, hogy Magyarországon – az Európai Unióban elsők között – már kiépült a támadások észlelői, potenciális célpontjai és a reagálásért felelős szervezetek közötti azonnali kapcsolat – mondta a miniszterelnök biztonságpolitikai főtanácsadója az MTI-nek adott interjújában. Szemerkényi Réka elmondta: a kiberbiztonság erősítésében az elmúlt fél évben jelentős előrelépések történtek, különösen a kormányzati eseménykezelés és a gyermekvédelem terén. Szemerkényi szerint Nagy-Britannia, Franciaország, Németország és Ausztria azok az országok, ahol már hatékony kormányzati megoldások működnek a kiberbiztonság területén, de ide tartozik Magyarország is, amely egyebek mellett olyan unikális struktúrát állított fel a kormányzati és nem kormányzati együttműködésben, amely az egyik legfontosabb eleme a kiberbiztonságnak — írja az MTI.

A főtanácsadó arról is beszámolt, hogy a CERT munkacsoport a közelmúltban gyakorlatot is tartott, egy elképzelt válsághelyzet kezelését gyakorolták a szereplők. Ez a gyakorlat rávilágított olyan pontokra, amelyek sürgősen kiigazíthatók, s jelentősen gyorsabbá teszik a reagálást, s növelik a hatékonyságát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Árnyék vetül az vállalati it-rendszerekre

vas márc 16 , 2014
Az it-biztonság egyre nagyobb kihívása a „Shadow IT”-ként elnevezett jelenség, ami azt jelenti, hogy a vállalatoknál olyan informatikai megoldások kapnak kiemelt szerepet a napi feladatok elvégzésekor, amelyek használatához gyakran egyáltalán nincs hivatalos engedély az adott szervezetnél és nincs róluk tudomása az informatikai részlegnek sem. Kiváló példa erre, hogy a file […]
felhő