Bitcoinja van, veszélyes

bitcoinFigyelmeztetést adott ki az olyan virtuális pénzek, mint a Bitcoin vásárlásának, birtoklásának és kereskedelmének veszélyeiről az európai bankfelügyelet (EBA – European Banking Authority) európai bankfelügyelet. Az EBA arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy a virtuális pénzek használói semmiféle jogi védelmet nem élveznek, és “pénzük” elveszítése semmiféle következménnyel nem jár. Hasonlóképpen semmi nem garantálja a kiberpénzek árfolyamának stabilitását sem – hangsúlyozta a dokumentum. Közölték, jelenleg semmiféle olyan szabályozás nem létezik az EU-ban, ami meg tudná védeni a felhasználókat pénzük elveszítésétől, ha a virtuális pénzt tartó portál beszüntetné működését vagy tönkremenne. Ráadásul a számítógépeken, laptopokon és okostelefonokon tárolt “virtuális pénztárcák” is elérhetők a hackerek számára. Volt már rá példa, hogy jelentős virtuális pénzösszegektől fosztottak meg valós felhasználókat, ám szinte semmi esély nincs a pénzek visszaszerzésére.

One comment to “Bitcoinja van, veszélyes”
  1. A EBA-t zavarja, hogy nem láthat rá a rendszerre, az egyéni felhasználók pénzére, elhiszem, hogy fáj neki. Németországban már elfogadják hivatalosan is fizetőeszközkénz, a britek is készülnek erre.

    A hivatalos bankszférában mennyire védett a pénzünk? Mennyit is garantálnak az EU-ban, ha megdől a bank? € 100,000-t. Mennyi kártya csalás van? Mennyi embernek nyúltak már bele a hackerek a nagyon védett bankrendszerben a számlájába, ami szintén virtuálisan van nyilvántartva…? De ettől még igaz, a Bitcoin rendszer simán megdőlhet, ha az alapítók bezárják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.