Egyre gyakoribb az amerikai hivatalos személyek elleni iráni hackertámadás

hackerAmerikai kormányzati tisztségviselők e-mailjét és közösségi oldalát törték fel az elmúlt hetekben az iráni Forradalmi Gárda hackerjei – írta csütörtöki számában a The Wall Street Journal. A korábban is megfigyelt kibertámadások azt követően szaporodtak el, hogy októberben Teheránban kémkedés gyanújával letartóztatták Siamak Namazi amerikai származású üzletembert. Az iráni hackerek az amerikai külügyminisztérium Iránnal és a Közel-Kelettel foglalkozó munkatársai mellett újságírók és tudósok online fiókjaihoz is hozzáfértek.

A The Wall Street Journal emlékeztetett rá, a kibertámadásokat az követően hajtották végre, hogy az iráni nukleáris program korlátozásáról júliusban megkötött megállapodás nyomán mind Barack Obama amerikai elnök, mind külügyminisztere, John Kerry arról beszélt, hogy regionális kérdésekben ki kellene bővíteni a Washington Teherán közötti együttműködést. Az online kémkedés azonban a lap szerint annak a legújabb jele, hogy a fegyveres erők és az Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője környezetének keményvonalasai a megállapodás ellenére sem adták fel az Egyesült Államokkal szembeni ellenséges álláspontjukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Wine Smart: öszvérmobilt mutatott be az LG

pén nov 6 , 2015
Kifejezetten az összecsukható, azaz flip telefonformát kedvelőknek tervezték az LG Electronics (LG) legújabb hibrid okostelefonját. A koreai piacon eredetileg LG Gentle néven bemutatott készülék LG Wine Smart néven vehető meg Magyarországon. A Wine Smart okostelefon a flip telefonok kedvelt formáját ötvözi a könnyen használható érintőképernyővel, az okostelefonok kapcsolódási módjaival és […]

És még ez is...