Van megoldás a tömeges adattárolás dilemmájára

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a Ceph technológiára épülő SUSE Enterprise Storage 4.

Az új változat elsőként tartalmazza a CephFS fájlrendszer első éles kiadását, amely ideális megoldást kínál az archív és nagy tömegű adatok tárolásának felügyeletéhez. Lehetővé teszi továbbá az ügyfelek számára, hogy vállalati tároló-infrastruktúrájukat költséghatékonyan átalakítva, zökkenőmentesen alkalmazkodjanak a változó üzleti és adattárolási igényekhez. A SUSE nemrég vásárolta fel a németországi it-novum vállalat szoftveralapú tárolók felügyeleti termékeit fejlesztő üzletágát, és ezzel együtt az openATTIC nyílt forráskódú Ceph- és tárolófelügyeleti keretrendszert. Az akvizíció révén a SUSE egyszerűbb, költséghatékonyabb nagyvállalati tárolófelügyeleti megoldásokat kínálhat ügyfeleinek.

„Az it-részlegeknek egyre nagyobb mennyiségű strukturálatlan adatot kell kezelniük, miközben a folyamatos innovációt és költségcsökkentést is elvárják tőlük. A SUSE Enterprise Storage pontosan ezt teszi számukra lehetővé a világ egyik legmegbízhatóbb szállítójától származó, nyílt forráskódú technológiával” – mutatott rá a megoldás előnyére Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.