Ismét az elsők között a Microsoft

felhoxA Microsoft az elsők között kapta meg tavaly az uniós adatvédelmi hatóságok jóváhagyását, amelynek értelmében felhőalapú nagyvállalati szolgáltatásai megfelelnek az EU legmagasabb szintű elvárásainak. Idén, ezen az úton tovább haladva, a Microsoft az első felhőszolgáltató, amely bevezette a nemzetközi felhő-szabványt, az ISO/IEC 27018-at. A szabvány nemzetközileg egységesíti azokat az irányelveket, amelyek a felhőben tárolt személyes adatok védelmét szolgálják. Az a felhőszolgáltató, amely rendelkezik az új szabvánnyal, olyan eljárásokat követ, amelyek a legszigorúbb adatvédelmi előírásoknak is eleget tesznek.

Az ISO 27018 előírja például, hogy az ügyfelek személyes információi nem használhatók fel marketing és reklámcélokra a hozzájárulásuk nélkül, továbbá a szolgáltató időben tájékoztatja az ügyfelét arról, hogy milyen alvállalkozóra bízta a személyes adatok feldolgozását. Ugyancsak az új szabvány része az az előírás, amely szerint a cég ügyfeleinek felhőben tárolt adatait kilencven napig megőrzi, illetve 180 napon belül megsemmisíti, amennyiben az ügyfél előfizetése megszűnik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lemaradtál? Ismét nyakunkon az SM 2015 konferencia

hét febr 23 , 2015
A digitális iparág legforróbb trendjeit hozza Magyarországra az SM 2015 (A korább név, a Smartmobil talán nehezen kiejthető lehetett. A -szerk- megj.) konferencia április 8-9-én. Az eseményen a mobilpiac, a smart technológia, a közösségi finanszírozás, a viselhető eszközök, a hazai startup világ és egyetemi innovációs tevékenység aktualitásait szedik ízekre vezető […]
meglepő

Friss, ropogós