Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben

nő, bilincsInternetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától – több mint hat hónapon keresztül – interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait.

A Heves Vármegyei Főügyészség azt írta, hogy a nő egy népszerű online hirdetési oldalon kínált eladásra olyan – főleg műszaki – árucikkeket, amelyekkel valójában soha nem rendelkezett. Főleg mobiltelefont, hangszórót, okosórát vagy éppen fülhallgatót hirdetett meg, miközben célja kizárólag a termékek vételárának vagy előlegként egy részének megszerzése volt. A hirdetésekre az ország különböző pontjairól jelentkeztek a sértettek, akikkel a vádlott telefonon vagy az interneten írásban tartotta a kapcsolatot.

A nő által megtévesztett sértettek az egyeztetések után a vádlott által megadott bankszámlára utalták a jellemzően 50 ezer forintot el nem érő összegeket. Ismertették azt is, hogy az ügyben 33 sértett érintett, a vád tárgya kétrendbeli kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás és 31 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás vétsége. A közlemény szerint a vádlott gyanúsítotti kihallgatását követően ismeretlen helyre távozott, feltehető, hogy a büntetőeljárás elkerüléséért elérhetetlenné vált, ezért az ügyészség távollevő terhelttel szemben emelt vádat — tudatta a főügyészség.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Székesfehérváron újabb Daniella üzlet nyílt

csü ápr 25 , 2024
ShareTweetPinShareSzékesfehérváron már a második üzlethelyiségét nyitotta meg a kis- és nagykereskedéssel foglalkozó Daniella Villamosság.  A magyar és nemzetközi viszonylatban is jelentős eredményeket felmutató Daniella második székesfehérvári üzlete ötvenmillió forintos árukészlettel, neves stratégiai beszállítók, mint például a Schneider, a Siemens, a WAGO, a Phoenix Contact, a Weidemüller, az ELKO EP támogatásával […]
Hadnagy Ernő, a Daniella Villamosság ügyvezető igazgatója

És még ez is...