A NAV rajta tartja a kezét apróhirdetések ütőerén

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)Apróhirdetési oldalon árult számítástechnikai termékeket egy eladó, akinek ebből komoly jövedelme származott. Mindez az internetes és a banki adatok alapján vált egyértelművé, mivel rendszeres bevételeit nem vallotta be — közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV Heves megyei ellenőrei internetes piactereket, eladói felületeket vizsgálva találtak rá egy apróhirdetési oldal felhasználójára, aki számítástechnikai termékeket árult ezen a platformon. Mivel az illető naponta több, jórészt fizetett hirdetést is indított, és hatszáznál is több felhasználói értékelést kapott a profilja, valószínűsíthető volt, hogy az értékesítést üzletszerűen végzi.

Az adóellenőrök a hirdetési felületen vették fel a kapcsolatot az árussal, és hosszú egyeztetés után meg is beszéltek egy adásvételt személyes átvétellel, de végül ez az üzlet nem jött létre. A hatóság munkatársainak azonban sikerült azonosítaniuk az apróhirdetési profil mögött tevékenykedő felhasználót, aki úgy nyilatkozott, mindössze havi öt-tíz terméket értékesít, és ebből csak körülbelül ötvenezer forint jövedelme származik.

Mindezeknek merőben ellentmondtak a banki adatok és a hirdetési profilt megjelölő számos vásárlói értékelés. Kiderült, hogy az árus havonta negyven-ötven alkalommal, adószám nélkül értékesített termékeket. A bankszámlakivonatok alapján a NAV több száz adásvételt és több mint nyolcvanmillió forint eltitkolt bevételt fedezett fel.

Az ügyben adószámhoz kötött tevékenység adószám nélküli végzése miatt mulasztási bírság kiszabása várható, és elrendelték a bevételekhez kapcsolódó adóellenőrzést is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Pornóoldalak az Európai Bizottság célkeresztjében

vas ápr 21 , 2024
ShareTweetPinShareA Pornhub, a Stripchat és az XVideos pornóoldalak kockázatértékelési jelentéseket kell készíteniük, és intézkedéseket kell hozniuk a szolgáltatásaikhoz kapcsolódó rendszerszintű kockázatok kezelésére, hogy megfeleljenek az új uniós online tartalomszabályoknak. Az Európai Bizottság közleménye szerint a pornóoldalak, illetve az azokat üzemeltető társaságokat tavaly decemberben a digitális szolgáltatásokról szóló törvény (DSA) értelmében […]
Pornhub

És még ez is...