Már nem csak a népek, a munkaerő vándorlása is növekszik

munkakönyvTízből négy munkavállaló egy éven belül felmondana a munkahelyén, többségük egy jobban fizető állás kedvéért váltana – állítja az EY nemzetközi tanácsadó cég.

Mint írják, a foglalkoztatók kétharmada szerint felgyorsult a munkaerő elvándorlása. Az új pozíciót keresők leginkább magasabb fizetésért, a rugalmas munkavégzésért, illetve a karrierjük előmozdítása érdekében néznének más lehetőség után. A megkérdezettek 43 százaléka 12 hónapon belül felmondana, közülük is kiemelkednek a fiatalabb korosztálynak számító Y és Z generáció tagjai, akiknek közel a fele nyitott arra, hogy tovább álljon.

A beosztottak nagy része szerint elsősorban béremeléssel lehetne elejét venni a munkahelyi fluktuációnak, ezzel azonban csak minden ötödik munkaadó ért egyet – írják a közleményben. A home office világszintű elterjedésének hatására a foglalkoztatóknak már csak negyede szeretné, ha a beosztottak a teljes munkaidőt az irodában töltenék. A kollégák döntő többsége pedig minimum heti két napot dolgozna távmunkában – mutatta ki a felmérés.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az eSense törzsrészvényeivel bővül a BÉT standard kategóriája

vas máj 29 , 2022
Az eSense Human Resources Szolgáltató Nyrt. törzsrészvényeivel bővül a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriája, a társaság papírjaival május 31-én indul a kereskedés, 232 forintos bevezetési áron. A kibocsátó kétmillió darab, húszmillió forint össznévértékű, egyenként tíz forintos részvényeit május 24-én vezették be a tőzsdére. A társaság főtevékenysége a munkaerőkölcsönzés, elsősorban callcenterek […]
callcenter

Friss, ropogós