Ingatlanhirdetési portálokat vásárol az OTP Csoport

OTP ingatlanpontMegvásárolja a Költözzbe.hu, az Újotthon.hu és a Startlak.hu ingatlanhirdetési portálokat az OTP Csoport – közölte a társaság.

A tranzakció márciusban zárul, a portálok az egységesítésig változatlanul működnek, tulajdonosaik és szakértői csapatuk csatlakozik az OTP Otthonmegoldások Kft.-hez. Az új társaságot az OTP azért hozta létre, hogy az ingatlant keresők számára az adásvételi folyamathoz támogató szolgáltatást biztosítsanak. Az ingatlanhirdetési portálok megvásárlásával az OTP a második helyre lép az online ingatlanhirdetési piacon. A három weboldalon összesen több mint százezer eladó és kiadó ingatlan hirdetése érhető el, látogatottságuk havonta másfél milliós – indokolták a megvásárlást. Az OTP tervei szerint az oldalakat egyesítik, az új honlap a későbbiekben új funkciókkal bővül. A közlemény szerint a megvásárolt honlapok számítanak az új tulajdonos erőforrásaira és támogatására, és abban bíznak, hogy megfelelő versenyhelyzet alakul ki az ingatlanpiacon. Az OTP Otthonmegoldások Kft. vezetése úgy véli, hogy az akvizíciókkal már rövid távon meghatározó piaci szerephez juthatnak.

Az OTP Otthonmegoldások Kft.-t a cégadatok szerint 2021-ben jegyezték be. Az ingatlanközvetítői piacon az OTP már korábban megjelent, a bankcsoport részét képező OTP Ingatlanpont Kft.-t 2011-ben jegyezték be.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nehéz elrettentőnek nevezni az Alza megbírságolását...

pén febr 18 , 2022
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata szerint az Alza.hu a termékek egy részénél agresszíven, javarészt valótlan tartalmú üzenetekkel sürgette felhasználóit mielőbbi vásárlásra, ezért negyvenmillió forintos bírságot szabtak ki a webáruház üzemeltetőjére, egyúttal legalább 450 millió forint értékű fogyasztói jóvátételi programra kötelezték a céget. A GVH tavaly indított vizsgálatot az Alza.hu üzemeltetőjével […]
Alza

És még ez is...