Tíz új digitális meseösvényen fedezhetik fel a kirándulók a Pilist és környékét

Digitális vándorTíz új digitális meseösvényen fedezhetik fel a kirándulók a Pilist és környékét a Digitális Vándor ingyenes applikáció letöltésével, amely már több mint hetven digitális ösvénnyel várja a természetjárókat az ország minden pontján.

Az Aktív Magyarország és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös fejlesztésének eredményeként, az Android és IOS rendszerben egyaránt letölthető Digitális Vándor nevű mobilapplikáció tíz új meseösvényén a Pilisi Parkerdő címerállatával, Oszi, a hollóval ismerhetik meg a kirándulók az erdő állatait és növényeit — áll az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ közleményében. Mint írták, Visegrádtól az érdi Beliczay-szigetig változatos tájakat mutat meg a tíz ösvény, ilyen például a közkedvelt Holdvilág-árok vagy a kevesek által ismert Hirsch-orom a Pilis szívében.

A tájékoztató szerint a meseösvényeken tíz kihívást kell teljesíteni. Állomásonként különböző feladatok várnak a látogatókra, amelyeket Oszi és mindentudó nagyapja segít megoldani. Ha öt ösvényt sikerül bejárni, egy Oszi kitűzőt és egy Budakeszi Vadasparkba szóló belépőt lehet nyerni, amely a Vadasparkban váltható be az öt ösvényt igazoló digitális kitűző felmutatásával. A kamaraerdei ösvény történetét képregényben is élvezhetik a fiatalok. A kiadványt a Budakeszi Vadasparkban vagy az Aktív Magyarország kitelepülésein lehet ingyenesen beszerezni.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egyre több ellenőrzést indít az adóhatóság az e-kereskedelemben

csü júl 13 , 2023
Nem csökken a visszaélések száma az internetes kereskedelemben, ezért az adóhatóság növeli az ellenőrzések számát, amivel a kárt okozó illegális gyakorlatokat próbálja visszaszorítani. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzési főosztályának vezetője, Horváth Gábor szerint a NAV munkatársai folyamatosan figyelik az online piactereket, közösségi oldalakat, éves szinten mintegy húszezer weboldal […]
kosár

És még ez is...