Okostelefonos app segíti a látogatókat a Mátraverebély-Szentkúti kegyhelyen

Új generációs, digitális tárlatvezető applikációt hoztak létre Mátraverebély-Szentkúton, hogy a látogatók a kegyhely teljes területét önállóan is bejárhassák és információt kapjanak a bazilika műemlékeiről.

Március elsejétől már letölthető a tárlatvezető applikáció, amely információval szolgál mások mellett a csodatévő Szűzanyáról, a szintén csodáiról híres forrásvízről, a remetebarlangokról és a számtalan látnivalóról a Nógrád megyei ferences zarándokhelyen. Az applikációt a katolikus nemzeti kegyhelyen fejlesztettek az egyre nagyobb számban érkező zarándokok számára. A látogatók a kegyhely recepciójánál és éttermében wifi segítségével ingyenesen letölthetik az alkalmazást, majd önállóan járhatják végig a nemzeti kegyhelyet úgy, hogy a GPS alapú Locbee rendszer segítségével az információk automatikusan jelennek meg a megfelelő helyen, ezáltal az alkalmazás idegenvezetőként viszi végig a látogatót az előre definiált útvonalon. A zarándokok hanganyagokat hallgathatnak, fotókat nézhetnek, szövegeket olvashatnak a kegyhely történetéről, egyedülálló műemlékeiről, a búcsúkról, a ferences atyák mindennapjairól, anélkül, hogy bármilyen adatot megadnának. Az alkalmazás Android és iOS operációs rendszert használó okostelefonokra telepíthető, amelyek Bluetooth 4.0 technológiával működnek. Ez utóbbi azért fontos, mert a funkció képes több mint háromszáz méterre adatokat továbbítani és ennek köszönhetően akár offline módban is használható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már Varga Mihály is változtatna a NAT-on

hét márc 9 , 2020
A pénzügyi ismereteket rendszeresen oktatni kell, a jövőben az alaptanterv részévé kell tenni – nyilatkozta Varga Mihály pénzügyminiszter. A miniszter hosszú távú célnak nevezte, hogy akár a Nemzeti alaptanterv része legyen a pénzügyi ismeretek oktatása, ezért a tárca egyeztet az Emberi Erőforrások Minisztériumával. A Pénzügyminisztérium szeretné, ha a nemzeti alaptanterv […]
Varga Mihály