Európa lemaradóban van az 5G technológia adaptálásában

5GRohamosan nő világszerte az 5G előfizetések száma egy friss kutatás szerint, amely lemaradást állapít meg az ötödik generációs mobiltávközlési technológia európai terjedésében az Egyesült Államokhoz és a távol-keleti országokhoz képest.

A jelentés szerint naponta egymillióval nő a világban az 5G előfizetések száma, így az év végére a 2020 végi 220 millió után már 580 millió felhasználó csatlakozhat a legújabb generációs mobilhálózatra. Ebben az ütemben az 5G technológia két évvel hamarabb éri el az egymilliárdos felhasználói számot, mint elődje, a 4G technológia. Az 5G technológia elterjedésének üteme azonban egyenlőtlenül oszlik meg a világban. A legtöbb 5G előfizetés Ázsiában van (190 millió), ebből csak Kínában 173 millió, de Dél-Koreában és Japánban is dinamikus a növekedés. Ugyanígy Észak-Amerikában, azon belül is leginkább az Egyesült Államokban, ahol 14 millió 5G előfizetőt számoltak 2020 végén. Európában ezzel szemben – elsősorban a több országban is elhalasztott frekvenciatender döntések miatt – a teljes kontinensen mindössze nyolcmillió az 5G előfizetések száma, és a növekedés üteme is lassabb. Az 5G aránya az összes előfizetésen belül itt mindössze egy százalék, és ebben nemcsak Kelet-Ázsia (kilenc százalék) és Észak-Amerika (négy százalék), hanem az Öböl-menti államok (két százalék) is előrébb járnak. Az Analysys Mason piackutató vállalat számításai szerint az 5G technológiára átállás Európában 23 milliárd eurós befektetéssel, 161 milliárd euróval növelné meg a térség gazdaságában előállított hozzáadott értéket. A magyarországi bruttó hazai terméket pedig 2,3 milliárd euróval növelhetné meg az új mobiltávközlési technológiára átállás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

BillKiller: 1-2 ezer forint lesz az éves díj

pén jún 18 , 2021
Néhány napja számoltunk be a BillKiller applikációról, ami a felhasználók valós telefonhasználati adatai alapján kalkulálja ki másodpercek alatt az ügyfelek igényeinek leginkább megfelelő, legolcsóbb mobilcsomagot, a kalkuláció után pedig a felhasználók rögtön el is indíthatják a csomagváltást az adott szolgáltató honlapján. Érdeklődésünkre, hogy az alkalmazásból hogyan lesz bevétele a fejlesztő […]
okostelefon

Friss, ropogós