Már épül a Bionikai Innovációs Központ

Erdo-Peter-biborosLetették a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Semmelweis Egyetem együttműködésével létrejövő Bionikai Innovációs Központ (BIK) alapkövét Budapesten, a VIII. kerületi Balassa utcában. Az alapkövet megáldó Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, a PPKE nagykancellárja beszédében hangsúlyozta: az oktatáson túl minden igazi egyetemnek – így minden katolikus egyetemnek is – sajátos küldetése a kutatás. A biológia és az informatika szerves kapcsolatáról és jövőbe mutató együttműködéséről beszélve pedig különösen világos, hogy ez a küldetés a teljes valóság kutatása – tette hozzá.

A BIK létrehozására a kormány ötmilliárd forint támogatást biztosít a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból. A tervek szerint a hétszintes épületben több mint ötezer négyzetméter hasznos alapterületű kutatási és innovációs központot alakítanak ki. A XXI. század kívánalmainak megfelelő kutatólaborok és kiszolgáló helyiségek mellett abban helyet kapnak a tudományos eredmények bemutatásához nélkülözhetetlen konferenciatermek, valamint irodák, étterem és egyéb közösségi helyiségek is, mint például egy zöldterasz — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A taxisok szerint az Uber komoly veszély

pén márc 27 , 2015
Trócsányi László igazságügyi miniszter a taxisrendelet mielőbbi elfogadásában érdekelt – közölte az MTI-vel az igazságügyi tárca sajtófőnöke. Kaleta Gábor Metál Zoltánnak, az Országos Taxis Szövetség elnökének arra a keddi sajtónyilatkozatára reagált, amely szerint gyanús, hogy az Uber Hungary Kft. kézbesítési megbízottja éppen a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda, amelynek az igazságügyi miniszter […]

És még ez is...