Neticle Labs: 2,5 millió euró befektetés

Az intelligens szövegelemzéssel és médiafigyeléssel foglalkozó Neticle Technologies Kft. 2,5 millió euró kockázati tőkebefektetés befogadásáról írt alá megállapodást. A magyar tulajdonú startup közleménye szerint a befektetést a Lead Ventures, valamint a Hiventures Alapkezelő biztosítja. Az összeg a piaci pozíciók megerősítése mellett termékfejlesztést fedez – írták. A cég ügyvezetője közölte, hogy elsősorban a szöveges válaszok elemzésére épülő szoftverüket bővítik a befektetésből, a fogyasztói visszajelzésekhez igazodva. Szekeres Péter arra számít, hogy a Neticle Labs régiós szinten is meghatározó vállalatként erősödhet tovább, és további forrásbevonást követően létszámában is bővülhet. Galácz Ábel, a Lead Ventures vezérigazgatója azzal indokolta a befektetést, hogy a Neticle Labs nyelvfeldolgozó technológiája piacképes, és készen áll a további terjeszkedésre.

A Neticle Technologies a nyilvános cégadatok szerint 2017-ben majdnem 99 millió forint, tavaly 77 millió forint árbevételt ért el. Adózott eredménye ugyanakkor 2018-ban megközelítette a 21 millió forintot, miközben egy évvel korábban még 29 millió forint veszteséggel zártak. Szolgáltatásai Magyarország mellett Ausztriában, Bulgáriában, Grúziában, Lengyelországban, Németországban, Romániában, Oroszországban és Ukrajnában érhetők el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Információtechnológiával erősít a betonipar Alsózsolcán

sze okt 9 , 2019
Új termékcsoport gyártására készül az osztrák SW Umwelttechnik Stoiser @ Wolschner AG leányvállalata, az SW Umwelttechnik Magyarország Kft. alsózsolcai térkő gyára, a több mint hárommilliárd forint értékű beruházással további üzemcsarnokot létesítettek, amelyet a napokban adtak át, az üzemben a betonipartól távol álló technológiák integrálásán dolgoznak. A társaság közlése szerint elektronikus […]