Tíz év munkával épült igazi transzformer


Kenji Ishida japán mérnök tíz év kemény munkával tervezte és építette meg transzformer robototját. A robot nem csak járni tud, de műanyag rakétákat is ki képes lőni, a beépített wifis kamerával pedig élőben lehet követni, hogy épp mit cselekszik a robot. A mérnök zseniálisan oldotta meg a gépkocsiból való átalakulást, figyelemre méltó, ahogy a szerkezet egyensúlyoz, amikor átalakul.

Az alkotó, amely egy pillanatig sem ül a babérjain, a transzformer “sorozatgyártását” tervezi, igaz limitált szériában, azaz összesen tíz darabot kíván eladni, egyenként 1 980 000 jenért, azaz mintegy húszezer dollárért. Ishida teljes méretű transzformer építését is tervezi, olyat, amelyben ember vezetheti az autót, azt reméli, hogy ezzel 2030-ra készülhet el, mivel az életnagyságú robot energiaellátását ma még nem lehet megoldani.

A videón látható transzformer hajtásáról lítium-polimer akkumulátorok gondoskodnak, és minden alkatrészt 3D-s nyomtatással állított elő a japán mérnök.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre többen szexelnek Skype-on

vas máj 25 , 2014
Bármit gondolunk is a pornográfiáról, tény, hogy az internet bárki számára hozzáférhetővé tette. Amivel rengetegen élnek is. Egy friss kutatás szerint azonban már nem csak letölthető, vagy online “élvezhető” pornó nem az egyetlen technikája az online szexuálitásnak. A felmérés megállapítja, hogy egyre több amerikai kísérletezik technikai eszközökkel a hálószobában – és […]
sex

Friss, ropogós