Terjeszkedik a Weerts Logistics Park

Ebes: Weerts Logistics ParkA Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 ezer m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen.

A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő helyen épülő beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. A projekt kivitelezői a tervezés során kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra és a megújuló energiaforrások alkalmazására. Az energiahatékony megoldásokat felvonultató logisztikai csarnok megfelel a BREEAM Very Good minősítés feltételeinek. A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező ebesi beruházás alapkőletételére március 28 -án került sor.

A belga tőke jelenléte ma a nyolcadik legerősebb a magyar piacon

A befektetői csoport Ebesen nem egy előre megrendelt üzemegységet épít a megbízói által kijelölt területen, hanem saját költségeire – üzleti oldalról – valósítja meg a beruházást. „A külföldi tőke úgy jelenik meg Kelet-Magyarországon, hogy még nincs megrendelésállománya. Ilyen spekulatív beruházás eddig csak Budapest agglomerációjában történt. A WLP képviseli az első külföldi tőkét, amelyik kilép a biztonságot jelentő budapesti körzetből – emelte ki Lőrincz-Hadnagy Tibor, a projekt COO & Operations Managere.

A kedvező helyen fekvő logisztikai park nagyszerű lehetőséget kínál a helyi vállalkozások számára, többek között a BMW gyárnak is. A debreceni repülőtér mindössze húsz percre van, ezért a csarnok ideális bázisként szolgál mind a légi, mind a vasúti, mind pedig a közúti teherszállításban gondolkodóknak. Mivel a BMW-t kiszolgáló cégek megjelenése várható Debrecenben, ezért kitűnően kapcsolódhat a térség igényeihez ez a projekt.A WLP legújabb projektje Ebes határában épül, több mint 122 ezer négyzetméteres telken. A kedvező elhelyezkedésű területen közel 55 ezer m2 alapterületű raktárat építenek fel a kivitelezők.

„A Weerts logisztikai park kivitelezése egy újabb meghatározó állomás a Market portfóliójában. A jelentős ipari fejlesztésekkel büszkélkedő debreceni régió kiemelt szerepet játszik a Market üzleti koncepciójában. Fokozottan törekszünk arra, hogy erősítsük jelenlétünket a térségben. A BMW, a CATL, a Krones és a Semcorp megbízásai után büszkék vagyunk arra, hogy a Weerts bizalmát is elnyertük, és ismét lehetőségünk nyílik megmutatni, hogy a helyszín változhat, az objektum változhat, egy valami azonban konstans: építeni szeretünk. A Weerts logisztikai park megvalósítása megteremti számunkra annak a lehetőségét, hogy a Market cégcsoport szinergiáinak kihasználásával a leghatékonyabb csapatmunkával öltsön testet a projekt” – jelentette ki Jasper Zoltán, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója.

Büszkék vagyunk a kivitelezőre is: minden a szabályok betartásával történik

A beruházás építési engedélyezési eljárás keretében valósul meg. A hatósági előírások betartását a kivitelezés során folyamatosan ellenőrzik. Az építkezés használatbavételi eljárással zárul, amely során az érintett szakhatóságok is meggyőződnek arról, hogy minden az engedélyek, és a tervek szerint épült.

A létrejövő logisztikai bázis a környező gazdasági területek értékére kedvező hatással lehet. A beruházó a tervezéskor figyelembe vette a lakóterületektől való távolságot. Ez biztosítja, hogy ne jelentsen környezeti terhelést a logisztikai park a védendő lakóövezetre, ezért a zajterhelés határérték alatt marad (42 decibel).
A telep teljes területén környezetvédelmi és esztétikai szempontok figyelembe vételével, valós árnyékolást adó, megfelelő lombkorona lefedettséget biztosító fásítás valósul meg.

A fejlesztői csoport alapfilozófiája részeként, a logisztikai központ tervezésénél és kivitelezésénél kiemelt szerepet kapott a környezetvédelem. A nagy belmagasságú, vasbetonvázas épület összesen négy önálló bérleményből áll, melyek raktározási célú és irodaterületeket is tartalmaznak. A bérleményben a beépített energiahatékony megoldásoknak köszönhetően alacsony rezsiköltséggel, kiváló megvilágítottságú belső kialakítással várják a bérlőket.

A beruházó nagy hangsúlyt fektetett az energiahatékony megoldások alkalmazására. A logisztikai csarnok megfelel a BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) Very Good minősítés feltételeinek. A csarnokok fűtését gáz helyett fenntartható hőszivattyús megoldásokkal látják el, amelyek a felhasználói igényeknek megfelelően napelemmel is kiegészülhetnek. A raktárépületek fűtését-hűtését hőszivattyús, termoventilátoros rendszer biztosítja. Az irodablokkok hőellátását és légtechnikai rendszerét külön, önálló egységként tervezik meg.

Szociálisan érzékenyek: Számítanak a helyi munkaerőre

Az építkezés során mind a beruházó, mind pedig a kivitelező számít a jól képzett, helyi munkaerőre. A felépülő csarnokok több vállalkozásnak adnak otthont és biztosítanak fejlődési lehetőséget. Az épületen belül összesen négy bérleményben, egyidejűleg 224 fő foglalkoztatására nyílik lehetőség. A terület előkészítő munkáiban, valamint a régészeti szakfelügyeletet támogató segédmunkákban helyi vállalkozók, a térség segédmunkás brigádjai dolgoznak.

2022 júliusában vásárolta meg a Weerts Logistics Park HUR One Kft. az önkormányzattól a több, mint 12 hektáros területet. Kötelezettséget vállalt rá, hogy 2026. december 31. napjáig egy legalább ötvenezer négyzetméter alapterületű építményt is magába foglaló beruházást valósít meg, melynek az első mérföldkövéhez értünk ma az első szakasz alapkőletételével.

„Egy gazdasági létesítmény létrejötte mindig nagy jelentőséggel bír, nemcsak a beruházó, de az adott település életében is. A vállalkozások sikere a mi boldogulásunk záloga is, ezért a településvezetés elhivatott olyan környezet és partnerségi kapcsolat kialakításában, amely a cégek számára vonzóvá teszi az ipari parkunkat. Az önkormányzat és az Ebesen élő emberek életminősége szempontjából is fontos ez a beruházás, hiszen a helyi adóbevételek, ezáltal a település működését és fejlesztését szolgáló források növekedését is eredményezi” – emelte ki Szabóné Karsai Mária, Ebes polgármestere

A tervek szerint az első 22 ezer négyzetméteres épület 2024 végére készül el.

A projekt műszaki adatai

 • A telek alapterülete: mintegy 122 000 m2
 • Az épület alapterülete: 55 000 m2
 • Dokkolók, felszíni kapuk és Sideloading rakodási megoldás, 20 m-es előtető alatt, ami autóipari beszállítók számára különösen előnyös
 • Parkolók száma. személygépkocsik: 203db, kamion:50db
 • Nettó polcozható belmagasság: 12,3m
 • 23x12m oszlopozható vasbeton szerkezet
 • 5 t/m2 terhelhetőségű, erősített ipari padló.
 • Az oldalfalak 10 cm vastag PIR hab töltetű szendvicspanelből, a tető pedig 24 cm-es kőzetgyapot töltetű panelből állnak, kiváló hőszigetelést biztosítva.
 • A beépített elektromos hőszivattyú rendszer gondoskodik az irodák és a raktár hűtéséről és fűtéséről.
 • Egységenként két szintes irodahelységet építünk ki, recepcióval, open office-szal, konyhával, tárgyalóval, mosdókkal.
 • Épületenként kiépített 1,5 MW teljesítményű elektromos hálózat.
 • Vízellátás 13 m3/nap.
 • ESFR SPRINKLER tűzvédelmi rendszer.
 • 7/24 órás őrzés-védelem.
 • BREEAM – VERY GOOD minősítés.
 • Iroda és galéria padlószintjének terhelhetősége: 300-500 kg/m2

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Netrevalók az ország minden szegletében

pén márc 29 , 2024
ShareTweetPinShareA Magyar Telekom Netrevalók programjának tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. A távközlési cég és az Informatikai és Könyvtári Szövetség közötti, Netrevalók program országos kiterjesztéséről szóló együttműködés bejelentő […]
Pereszlényi Zoltán Magyar Telekom

És még ez is...