Telenor 5G: Még nem elég!

mobiltelefon-torony antennaOrszágosan már több mint kétszáz bázisállomáson érhető el a Telenor 5G-szolgáltatása — közölte büszkén, már-már sugárzó elégedettséggel a távközlési társaság. Mint írják, az új technológiát használják is a szolgáltató ügyfelei: a hónapról hónapra növekvő 5G-n zajló adatforgalom 2021 októberében meghaladta a 35 ezer gigabyte-ot. A Telenor az 5G-szolgáltatást tarifacsomagtól függetlenül, minden ügyfele számára hozzáférhetővé tette, nincs szükség speciális előfizetésre. A kereskedelmi 5G szolgáltatást 2021-ben első körben Győr és Törökbálint egyes részein, majd az 5G-hálózat kiépítését felgyorsítva Budapest XI. kerületének számos pontján és a főváros forgalmasabb területein tette hozzáférhetővé a társaság. Ezzel párhuzamosan a Balaton környékén, például Balatonföldváron, Balatonfüreden, Siófokon, Révfülöpön, Keszthelyen, Zamárdiban, Szántódón, Almádiban, Fűzfőn, Bogláron, Lellén, Fonyódon, valamint Székesfehérváron és Tatabányán is megkezdődtek a hálózatmodernizációs munkálatok. (Érdemes tudni, hogy a Telenor tavaly nyáron szervezte ki az összes, 3900 bázisállomását a CETIN Hungary Zrt. toronytársaságba. Ehhez a 3900-hoz képest elenyésző, amit a szolgáltató 5G-ben nyújt. A -szerk- megj.)

A Telenor Magyarország jelenleg 75 százalékban a cseh PPF Csoport, és 25 százalékban a korábban állami tulajdonban lévő Antenna Hungária (azaz valójában a 4iG) tulajdonában álló cég a hazai piac egyik vezető mobiltávközlési vállalataként több mint 1100 munkavállalót foglalkoztat, és 3,1 millió előfizetője van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Budapesten nyit irodát a Cloudreach

pén dec 17 , 2021
Az egyik legnagyobb független multicloud szolgáltató, a Cloudreach Inc. bejelentette első budapesti irodájának megnyitását. Az első évben a vállalat több tucat munkahelyet szeretne teremteni Magyarországon a felhőmérnöki, tanácsadási, valamint a kapcsolódó szolgáltatási és adattudomány területeken. „Nagyon boldogok vagyunk, hogy elindíthatjuk legújabb hub közösségünket Budapesten. A város tökéletes helyszín arra, hogy […]
Brooks Borcherding, a Cloudreach vezérigazgatója