Tabletvilág: van az a réteg, amely hajlandó pénzt áldozni

tabletA táblagépek felhasználási szokásait is vizsgáló 2014. áprilisi eNET kutatás alapján minden második felnőtt internetező tablet tulajdonos szokott filmeket nézni az eszközön. Még magasabb azok aránya, akik videónézésre is használják azt (72 százalék) és míg 32 százalék saját bevallása szerint alkalmazáson, addig 40 százalék weben keresztül néz videókat rajta. A fennmaradó 28 százalék azonban egyáltalán nem használja ilyen célra a táblagépét. Ugyan még kevésbé jellemző az élő, vagy felvett tévéműsorok megtekintése tableten, de az mindenképpen biztató, hogy már itthon is megjelent az a csoport, aki erre is használja a tabletet. Már közel minden negyedik táblagép tulajdonosra igaz, hogy felvételről néz meg rajta valamilyen tévéműsort, 17 százalék pedig élőben adott adást is követ rajta.

A kényelmes képernyőméretének köszönhetően további jellemző felhasználási terület az e-könyvek olvasása. Azok közül, akik elektronikus formában is szoktak könyvet olvasni 23 százalék jelezte, hogy ezt a tevékenységet tableten is végzi. Az internetező felnőttek közül 18 százalék pedig e-könyv olvasási céllal tervezi táblagép vásárlását a közeljövőben. A magyar internetező felnőtt lakosságban már minden ötödik személy rendelkezik táblagéppel és többségben vannak az Android operációs rendszerre épülő eszközök. Bár a felhasználók nem szívesen fizetnek applikációk letöltéséért, de már idehaza is megjelent az a réteg, amely hajlandó erre pénzt áldozni – 73 százalék egyáltalán nem adott még ki pénzt ilyesmiért, de 12 százalék már háromnál több alkalmazásért is fizetett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Védi a webkamerát is az új Kaspersky Internet Security

hét szept 1 , 2014
A Kaspersky Lab bejelentette újonnan frissített, otthoni felhasználóknak szánt terméke, a Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 megjelenését. A megoldást a Windowst, OS X-et és Androidot futtató eszközök használóinak a jelenlegi és új fenyegetésektől való megvédésére fejlesztették ki. A legújabb verzió számos új technológiát tartalmaz, amelyek magasabb szintre emelik a […]

Friss, ropogós