DXC Technology: felemás eredmények

A DXC Technology közzétette a 2019-es második pénzügyi negyedévre – július 1. és szeptember 30. közötti időszakra – vonatkozó eredményeit. A második negyedévben a folytatódó tevékenységekből származó egy részvényre jutó eredmény értéke 0,92 dollár volt. Az egy részvényre jutó eredmény nem GAAP szerint számítva 2,02 dollár volt. A folytató tevékenységekből származó bevétel 259 millió dollár volt a második negyedévben. A folytató tevékenységekből származó bevétel nem GAAP szerint számítva pedig 573 millió dollár volt. A második negyedéves EBIT értéke 382 millió dollár volt, egyes elemek szerint kiigazítva 799 millió dollár és EBIT árrés szerint kiigazítva 15,9 százalék volt, az előző évben mért 13,6 százalékhoz mérten. Az operatív tevékenységekből származó nettó készpénz a második negyedévben 412 millió dollár volt. A második negyedéves korrigált szabad pénzforgalom 604 millió dollár volt.

„A második negyedévben a DXC Technology mind éves viszonylatban, mind az egymást követő időszakokban növekedést ért el az egy részvényre jutó eredmény és az árrés tekintetében egyaránt” – mondta Mike Lawrie, a DXC Technology elnök vezérigazgatója. „Továbbra is magas kereslet mutatkozik a digitális szolgáltatásaink iránt, és azon dolgozunk, hogy az ügyfeleink a digitális átalakulásba való befektetéseik révén minél nagyobb hatékonyságot érhessenek el a már meglévő informatikai környezeteikben. Emellett folytatjuk iparágvezető partnerhálózatunk fejlesztését, és további stratégiai üzleti befektetésekbe fogunk; legutóbbi akvizíciónk közé tartozott például az argodesign, a Molina Medicaid Solutions, a TESM és a BusinessNow.”

A magyarországi leányvállalat, az Enterprise Services Magyarország Kft. impozánsat növekedett a 2016. november 1-től 2017. október 31-ig tartó üzelti évben az előző hasonló időszakhoz képest. Üröm az örömben, hogy bár ezzel megfordulni látszik a 2010 óta tartó forgalomcsökkenés trendje, a korábbi közel 900 milliós adózott nyereség közel 270 milliós veszteségbe fordult.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bővül a Vodafone alapítvány Digitális iskola programja

vas nov 18 , 2018
A Tanoda program, a Nemzeti Köznevelési Portál és a Lego Education program bevonásával bővül a Vodafone Magyarország Alapítvány Digitális iskola programja. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Zrt. vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta, a Vodafone Magyarország Alapítvány három éve indította el a Digitális iskola programot, az idei tanévben pedig szeretnék […]
Budai J. Gergő, a Vantage Towers Zrt. vezérigazgatója