OKI Magyarország: brutális növekedés

forintAz OKI Systems (Magyarország) Kft. közzétette a vállalat 2014-es pénzügyi évre vonatkozó gazdasági eredményeit. Az OKI Europe leányvállalata 46 százalékos árbevétel-növekedést ért el, amellyel megduplázta két évvel ezelőtti eredményét. A kiemelkedő teljesítmény megerősítette a vállalat pozícióját a piacon, így az április óta magyar ügyvezető által irányított hazai iroda további növekedéssel tervez a 2015-ös pénzügyi évre.

Az OKI Magyarország tavaly 3.287 darab készüléket értékesített, és a 2013-as mintegy negyvenkét százalék után 2014-ben újabb negyvenhat százalékkal növelte árbevételét, meghaladva ezzel a másfél milliárd forintos eredményt. A növekedés motorját ezúttal is a kellékanyagok eladásának nagymértékű, ötvenhét százalékos bővülése jelentette. A társaság által eladott készülékek darabszáma a 2013-as évhez képest ugyan enyhén csökkent, a cég a színes nyomtatókból a csökkenő tendencia mellett is többet értékesített. A színes, A4-es nyomtatók piacán darabszám tekintetében megőrizte 2012-es, illetve 2013-as harmadik helyét, míg árbevétel szempontjából a dobogó második fokára lépett elő.

A vállalat az értékben legnagyobbnak számító, színes, A3-as multifunkciós készülékek szegmensében 2013-hoz képest huszonkét százalékkal növelte az értékesített berendezések számát, és a színes, A3 formátumú nyomtatók esetében csökkenő darabszám mellett 2014-ben több mint tíz százalékkal túlszárnyalta előző évi piaci részesedését. Emellett a fekete-fehér, A4-es multifunkciós gépek csökkenő piacán mind az eladott készülékek számát, mind az árbevételt nézve növekedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új Dell Inspiron laptopok érkeztek

csü jún 11 , 2015
A Dell bemutatta az Inspiron modellek új sorozatát. Az új készülékeket a felhasználók széles körének, diákoknak, családoknak és tudatos vásárlóknak kínálja a gyártó. A 15 és 17 hüvelykes laptopokat gazdag alapfelszereltséggel kínálja a Dell. Az Inspiron 5000 sorozatú laptopok már Magyarországon is elérhetőek. A Dell márkaboltokban 124 900 forintos induló […]
Dell

Friss, ropogós