Védi a webkamerát is az új Kaspersky Internet Security

cameraA Kaspersky Lab bejelentette újonnan frissített, otthoni felhasználóknak szánt terméke, a Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 megjelenését. A megoldást a Windowst, OS X-et és Androidot futtató eszközök használóinak a jelenlegi és új fenyegetésektől való megvédésére fejlesztették ki. A legújabb verzió számos új technológiát tartalmaz, amelyek magasabb szintre emelik a védelmet a titkosító vírusok ellen, megakadályozzák a felhasználók webkamerás megfigyelését és megóvnak a sérülékeny wifi hálózatok használata során fellépő veszélyektől. Az ellenőrzésük alá vont nyilvános vezeték nélküli hálózatokat a bűnözők ugyancsak felhasználhatják személyes információk megszerzésére. A wifi biztonsági értesítés modul ellenőrzi a hotspotok biztonságát, és figyelmezteti a felhasználót a lehetséges veszélyekre, például a sebezhető hálózati kapcsolatra vagy egy jelszó védelem nélküli továbbítására az interneten keresztül.

A webkamera meghackelése, vagyis a kamerával készült képek eltérítése az egyik módja a rosszindulatú programokkal végzett online kémkedésnek. Sok felhasználó egyáltalán nem figyel oda arra, hogy webkamerája mit vesz fel, pedig azzal képek készíthetők banki dokumentumokról, hitelkártyákról, valamint olyan bizalmas tevékenységekről, amelyeket senki sem szeretne a nyilvánosság elé tárni. A Webkamera védelem szolgáltatás figyeli, hogy mely alkalmazások kísérlik meg a webkamerához való kapcsolódást, figyelmezteti a felhasználót a hozzáférési kísérletre, és ha szükséges, blokkolja a hozzáférést.

Extra fejlesztések

  • Automatikus frissítés, amikor is az újabb változatok megjelennek. Ez az újítás azt jelenti, hogy a felhasználók mindig biztonsági termékük legfrissebb és legmegbízhatóbb verziójával rendelkeznek, s ehhez nem kell a frissítések manuális letöltésével és telepítésével bajlódniuk.
  • Továbbfejlesztések történtek a Safe Money modulban, hogy az online pénzügyi tranzakciók minden fázisban védettek legyenek. A Safe Money most már megakadályozza azt is, hogy a külső alkalmazások hozzáférjenek a böngésző vágólapjához, amely átmenetileg bizalmas adatokat (például bemásolt bejelentkezési azonosítókat) tartalmazhat. A Safe Money modul továbbra is védelmet nyújt a képlopási módszerek, a rosszindulatú böngésző kiterjesztések és más, a kiberbűnözők által használt pénzlopási taktikák ellen.
  • A fizetős wifi hálózatokat, valamint a 3G vagy LTE mobilinternet kapcsolatot használók vehetik jó hasznát a Költségtudatos hálózathasználat szolgáltatásnak, amely csökkenti az interneten forgalmazott adatok mennyiségét.
  • A nem kívánt és rosszindulatú weboldalak elkerülésében segítő adathalászat-ellenes modulban továbbfejlesztették a szövegeket, képeket és hivatkozásokat elemző technológiát. Ennek eredményeképpen gyorsabban és hatékonyabban ismerhetők fel a pénzlopásra és a bizalmas információk megszerzésére szakosodott, hamis weboldalak.
  • A főmenüt és a kezelőfelületet minden termékben egységesítették, így a felhasználók egyszerűen navigálhatnak az alkalmazásokban, függetlenül attól, hogy mely operációs rendszerrel és termékverzióval dolgoznak. A gondos odafigyelés az erőforrás-fogyasztásra a biztonsági eszközök hatékonyságának növekedését eredményezte úgy, hogy közben nincsenek negatív hatással az operációs rendszer teljesítményére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban VI.

hét szept 1 , 2014
A Ford felmérése szerint a brit autósok a leginkább hajlamosak egy selfie készítésére vezetés közben (33 százalék), utánuk a németek következnek a sorban (28 százalék), majd a franciák (28 százalék), a románok (27 százalék), az olaszok (26 százalék), a spanyolok (18 százalék) és a belgák (17 százalék). A banki malware-ek […]
szám