Szükség van az informatikusokra

vállalti rendszergazdákAz országnak szüksége van műszaki, természettudományos, informatikai végzettséggel rendelkező szakemberekre – jelentette ki Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az m1 Ma reggel című műsorában. Hozzátette, nagyon rosszak a nemzetközi statisztikákban elfoglalt helyeink. Ha a finnekkel hasonlítjuk össze magunkat, háromszor annyi műszaki végzettségű ember van odakinn. Finnországban egyébként 30 műszaki főiskolán képzik ezeket az embereket — számolt be az OrientPress Hírügynökség.

Réthelyi: 1990-től a Kereszténydemokrata Néppárt egészségügyi munkacsoportjának szakértője volt. 2010-től 2012-ig a második Orbán-kormányban a nemzeti erőforrás minisztere, ezzel az egészségügyért, a szociális ügyekért, az oktatásért, a kultúráért és a sportügyért felelős kormánytag.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Letöltendő nyolc hónap hackerkedésért

sze febr 22 , 2012
ShareTweetPinShareNyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a brit diákot, aki még tavaly hatolt be illetéktelenül a Facebook rendszerébe, annak ellenére, hogy a hackernek nem voltak ártó szándékai. Glenn Mangham, akit korábban már a Yahoo is kitüntetett különböző sérülékenységek bejelentéséért, tavaly április és május között hatolt be a Facebook számítógépes […]
ZX-81

És még ez is...