Már csak szerdáig regisztrálhatnak a lányok

Balázsi KatalinIdén csaknem félszáz programmal várják a fogadóhelyek, kutatóintézetek, egyetemek és vállalkozások a tudományok, a technológia és az informatika világa iránt érdeklődő fiatalokat október elsején, a Lányok Napján.

Ebben az évben az online térbe költözik az esemény, aminek az az előnye, hogy nincsenek területi korlátai a részvételnek, így a határon túlról is várják a jelentkezőket a programokra – nyilatkozta Balázsi Katalin, a szervező Nők a Tudományban Egyesület elnöke. Hozzátette: az interaktív programokra nemcsak azokat a 12-18 év közötti, pályaválasztás előtt álló fiatalokat várják, akik úgy döntöttek, hogy mérnökök, programozók, informatikusok vagy kutatók szeretnének lenni, hanem azokat is, akik még nem tudják, hogy milyen irányba induljanak el. Az online programok során a fiatalokat bevonva testközelbe hozzuk számukra ezt a világot, amire pályaválasztáskor már lehetséges alternatívaként tekinthetnek. Az intézmények laborbemutatókkal, kvízjátékokkal, kísérletsorozattal, pályaorientációs előadásokkal, beszélgetésekkel készülnek. Az eseménysorozat különleges attrakciója lesz, hogy Houstonból bejelentkezik a NASA egyik űrjogásza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egy amerikai bíró felfüggesztette a kínai TikTok letöltésének tilalmát

ked szept 29 , 2020
Egy amerikai kerületi bíró átmeneti időre felfüggesztette a kínai TikTok videómegosztó letöltésének kormányzati tilalmát. A döntést néhány órával a Trump-kormányzat tiltó intézkedésének életbe lépése előtt hozták nyilvánosságra. Az ügyben a TikTok nyújtott be perkeresetet az amerikai kormányzat ellen. A vállalat jogászainak érvelése szerint a tilalom sérti az amerikai alkotmány Első […]
Carl Nichols