SUSE: végre nonstopp frissíthet, ki merre lát

suseA NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE Linux Enterprise-t használó ügyfelek mostantól leállás nélkül telepíthetik rendszereiken a frissítéseket. A hivatalos bemutatóra a SUSE éves konferenciáján, a SUSECon rendezvényen került sor, ahol további fontos újdonságokat és híreket is bejelentettek: béta tesztelési fázisba érkezett a SUSE tárhelymegoldása, támogatják az SAP HANA platformra fejlesztő, innovatív startupokat, és új lehetőségeket kínálnak a meglévő ügyfelek, valamint a felhőszolgáltatók számára.

A SUSECon konferencián hangozott el elsőként, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise Live Patching szolgáltatás a vállalati ügyfelek számára, így megtakaríthatják az állásidővel járó költségeket, valamint javíthatják a szolgáltatások rendelkezésre állását. A SUSE fejlesztése a működés megszakítása nélkül biztosítja a futó rendszermag frissítését.

A SUSE Linux Enterprise-ba integrált live patching megoldás a kGraft projektre épül, amelyet a SUSE szakemberei fejlesztettek. A megoldás nyílt forráskódú, ezért a frissítési források kódja egyszerűen megtekinthető bárki számára. A SUSE a disztribúciófüggetlen közösséggel együttműködve a jövőben is folyamatosan dolgozni fog azon, hogy mindig megfelelő és naprakész eszközöket kínáljon a Linux kernel, illetve célzottan a SUSE Linux Enterprise frissítéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.