Idén a magyar vállalatok 40 százaléka vesztett adatot

venijamin-levcov-kasperskyA Kaspersky friss jelentése szerint Magyarországon a vállalkozásoknak mindössze kevesebb, mint a fele ért egyet azzal, hogy fontos a számítástechnikai biztonság.

Manapság minden vállalat szembesül a kiberbűnözés valamilyen formájával, sőt mi több az elmúlt 12 hónapban a magyar vállalkozások negyven százaléka tapasztalt adatvesztést egy támadás eredményeként. A vizsgált időszakban a nagyvállalatok egyötöde számolt be négy vagy annál több alkalommal adatsértéssel járó rendszer elleni támadásról. A cégek 32 százaléka átélt már célzott támadást, és húsz százalékuk észlelt zsarolóvírust alkalmazó esetet. Egy másik komoly veszély is lehet egy vállalkozás életében, amire a felmérés rávilágított: az alkalmazottak gondatlansága, ami 43 százalékban járult hozzá a kiberbiztonsági incidensek számához.
„A felmérés eredményei azt mutatják, hogy szükség van egy másik megközelítésre az egyre összetettebb kibercsapdák leküzdéséhez. A nehézségek nem feltétlenül a kifinomultabb támadásokból adódnak, hanem a növekvő támadási felületekből, amelyek változatos védelmi módszereket igényelnek. Ez tovább bonyolítja az it-osztályok feladatait, akik több sebezhető pontot zárnak le, de a munkavállalói gondatlansággal szemben hatástalanok, amik ezáltal felerősítik a modern fenyegetéseket. Egy igazán hatékony stratégia kombinálja a biztonsági technológiát, a külső és belső számítógépes fenyegetések elemzéseit, a folyamatos ellenőrzést és a felmerülő esetek kivédésének legjobb gyakorlatait” — jelentette ki Venijamin Levcov, a Kaspersky Lab Vállalati Üzletágának alelnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Netacademia segít az informatika tanároknak

csü nov 24 , 2016
ShareTweetPinShareMintegy 450 informatikatanárt készít fel a Netacademia oktatóközpont az augusztus végén elfogadott új szakképzési kerettanterv tananyagának elsajátítására egy olyan program keretei között, amely a diákok bevonását is lehetővé teszi. A 2016/2017-es tanévtől a weboldalak programozását is oktatni kell, ehhez azonban tananyag jelenleg nem áll rendelkezésre. Az Infotanár Mentor Program egyik […]

És még ez is...