Antennában erősít az IBM és az Ericsson

broadcastAz Ericsson és az IBM bejelentették, hogy közös kutatási programot indítanak az 5G-s fázisvezérelt antenna-technológiák terén, amelyek a jelenleginél nagyságrendekkel gyorsabb hálózati adatsebességek elérését teszik majd lehetővé. A kutatását olyan prototípus megalkotására irányul, amelyek nagyobb számú mobil-felhasználó kiszolgálását teszik majd lehetővé, rengeteg új szolgáltatást biztosítanak ugyanazon a frekvencián, és a ma megszokottnál nagyságrendekkel gyorsabb – a jelenlegi kábeles és vezetékes Internet-hozzáférés biztosította sebességekkel versenyképes – adatsebességeket tesznek lehetővé.

A fázisvezérelt antennasorok elektronikusan vezérelhető irányított antennák telepítését teszik lehetővé, amelyek a jelenleg használatban lévő mechanikus antennákhoz képest jelentős súly- és rugalmasságbeli előnyökkel rendelkeznek. Ezeknek a technológiai fejlesztéseknek az eredményeképpen akár több száz antennát és rádiót lehet egyetlen, bankkártya méretűnél kisebb chipen integrálni, ami nagyban elősegíti ezek alkalmazását kisméretű és nagy kapacitású beltéri cellák és nagyforgalmú belvárosi területek esetén egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gartner: ismét a verhetetlenek közt a Xerox

pén nov 28 , 2014
A Gartner a vezető menedzselt nyomtatási- és tartalomszolgáltatók közé sorolja a Xeroxot, a most frissen megjelent Magic Quadrant felmérésében. A helyezést immár ötödik éve megszakítás nélkül kiérdemlő vállalat az elért eredményt főként annak köszönheti, hogy alaposan ismeri az ügyféligényeket és folyamatosan bővíti a szolgáltatásait — állítja a magabiztosan a társaság […]