Startup-e a Prezi, a Ustream, a LogMeln, vagy a Docler Holding?

„Igazi startup meglepetésekkel készülnek a konferencia szervezői az idei Startup Undergroundra, április 18-án. Idén  ellátogat a rendezvénye Andre Haddad az eBay egyik volt vezetője. Haddadról annyit mindenképp érdemes tudni, hogy a Shopping.com CEO-jaként évekig az e-kereskedelem egyik meghatározó szereplője volt, jelenleg pedig a Prezi board tagjaként erősíti a magyar startup vezérhajó stratégiai irányait” — áll a konferencia közleményében. Ezen elgondolkoztam.

Kellő tisztelettel kérdem: meddig, hány évig számít egy vállalkozás startupnak? Könyörgöm, a Prezit jó öt éve alapították. Tavaly több, mint három milliárd forintot fektetett bele az Accel Partners. Tavaly év végén 17 millió felhasználója volt a cégnek, és az indulás után egy évvel már több bevétele volt, mint kiadása. Tényleg startup cég a Prezi?

Vagy itt van a magyarországi startup világ másik nagy öregje, a LogMeIn. 2003-ban, tíz éve alapították. Több éve tőzsdén (NASDAQ) vannak, 2009 óta nyereséget termelnek. Vagy a harmadik legenda, a Ustream. Több tízmillió dollárt fektettek már bele a 2007-ben alakult cégbe. Csodálnám, ha mára már nem termelne nyereséget. Emlegetik még startupként a Docler Holdingot. Ez végkép röhejes, hiszen halandó számára elképzelhetetlen pénzek folynak be abba a cégbe.

Ezek a cégek már nem startup cégek, ezek normálisan működő vállalatok, amelyek egykor startuppok voltak. Büszkék vagyunk rájuk (üzleti szempontból fenntartások nélkül), de ők már túl vannak a startup léten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Itt a telefonnal irányítható vécé

vas ápr 21 , 2013
  Mobiltelefonnal is megválaszolható lesz a természet hívása egy japán cég által kifejlesztett, okostelefon-alkalmazással irányítható vécének köszönhetően – írta a japán Aszahi Simbun nyomán az MTI. A Lixil nevű vállalat által bemutatott rendszerrel a vécé lehúzása mellett be lehet állítani az ülőke hőmérsékletét, kezelni lehet a bidéfunkciókat, és a program […]

És még ez is...