Sokan költöznének másik bolygóra

redAz X generáció (az 1965 és 1975 között születettek, másképpen „digitális bevándorlók”) és az Y generáció (az 1976 és 1995 között születettek) munkavállalói rugalmasabb munkakörülményeket szeretnének, a cégek pedig javarészt igyekeznek megfelelni ezeknek az igényeknek – áll a legújabb Cisco Connected World Technology Report (CCWTR) című jelentésben. A tanulmányból többek között kiderül, hogy a megkérdezettek szerint 2020-ra az okostelefonok és a testen viselhető eszközök jelentik majd az elsőszámú kapcsolódási módot az internethez. A laptopok sem tűnnek el, sőt az elsőszámú munkahelyi eszközzé lépnek elő.

A tanulmány szerint egyre inkább jelen vannak azok a „supertasker”-nek nevezett munkavállalók, akik egyszerre akár négy eszközön is képesek dolgozni párhuzamosan. Emellett érezhető a változás a távmunkával kapcsolatban is. Az Y generáció tagjainak 44 százaléka érzi úgy, hogy az irodában tud a legjobban teljesíteni. A fiatalabb generációk körében rendkívül népszerűek a különféle alkalmazások (bár jegyzeteléshez a válaszadók hatvan százaléka továbbra is a papírt és a tollat részesíti előnyben), illetve egyre többen kacsintgatnak a globális munkaerőpiac felé: a megkérdezett hr-szakemberek fele nyilatkozott úgy, hogy kizárólag videointerjú alapján is alkalmazná a megfelelőnek tűnő jelentkezőt.
A válaszadók nyolcvan százaléka szerint a közepes jövedelmű dolgozók számára 2020-ra elérhetővé válnak a munkájukat segítő robot-asszisztensek. A megkérdezett munkavállalók hatvan százaléka választana laptopja helyett más digitális eszközt, legyen szó akár munkáról, akár személyes használatról. Ennek ellenére a laptopot mintegy negyven százalék továbbra is elsődleges eszközként jelölte meg, mint a munkavégzés és a személyes ügyek intézésére legalkalmasabb eszközt. A válaszadók negyede hajlandó lenne a Marsra, vagy másik bolygóra költözni, ha a cégük nyitna ott irodát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az „album” olyan mint Lenin: élt, él és élni fog

sze nov 26 , 2014
Annak ellenére, hogy sokan beszéltek már az „albumok hanyatlásáról” a Sony Europe fogyasztói elektronikai részlegének és a Qobuz zeneletöltő szolgáltatónak közösen elkészített kutatása megállapította, hogy az album eladások száma erőteljesen megugrott, nagyrészt annak köszönhetően, hogy egyre magasabb minőségben váltak elérhetővé különböző zenei anyagok. A zeneletöltők közel fele (49 százalék) mondta […]

És még ez is...