A Bosch csoport kedveli Magyarországot

daniel-koriothA Bosch csoport hosszú távra tervez Magyarországon.

A Bosch csoport tavaly 37 milliárd forintot, az előző évinél 23 százalékkal többet fordított magyarországi kutatás-fejlesztésre, 19 milliárd forintos beruházást valósít meg a hatvani gyárában, ezzel mintegy hatszáz új munkahelyet hoz létre – nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, miután megbeszélést folytatott a cég leköszönő és kinevezett új vezetőjével.

Javier González Pareja 2011-től irányította a cégcsoportot, az új vezér, Daniel Korioth pedig november 1-jétől áll a magyarországi Bosch csoport élén. Korioth egyben a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója is lesz, ő felel majd a bosznia-hercegovinai, a horvát, a montenegrói, a szerb és a szlovén üzleti tevékenységekért is.

Varga elmondta: a 19 milliárd forintos hatvani beruházáshoz a magyar kormány vissza nem térítendő támogatást ad. Hatvanban a Bosch cég a legmodernebb, új generációs elektromos és hibrid autók központi vezérlőit, új típusú hosszú- és középtávolságú radarokat, valamint különböző szenzorokat gyárt majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Lejtmenetben az Ericsson

hét okt 24 , 2016
ShareTweetPinShareAz Ericsson árbevétele 14 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Ennek fő oka a Hálózatok szegmens eredménye, ahol a jelentés szerint az árbevétel 19 százalékkal csökkent. A bruttó árrés az egy évvel korábbi 33,9 százalékról 28,3 százalékra csökkent. Az üzemi árrés 0,7 százalékra csökkent az előző év azonos időszakához képest. Az üzemi tevékenységekből […]

És még ez is...