Távozik a Siemens Zrt. elnöke

Palkovics-Poloskeine-MartinTávozik a Siemens Zrt. elnöke, Dale A. Martin. A szakember irányítása alatt a vállalat az ipari digitalizáció, az automatizálás és az innováció meghatározó szereplőjévé vált a magyar piacon. Vezetésével a Siemens kulcsrakészen átadta az ország leghatékonyabb, kombinált ciklusú erőművét Gönyűn, Vectron mozdonyokat szállított a GYSEV-nek. Kulcsszerepet játszott a repülőgépek elektromos hajtásrendszerének kifejlesztését célzó siemenses kutatás-fejlesztési program sikerében, közép- és felsőfokú duális képzési programok magyarországi elindításában, valamint fenntarthatósági és környezetvédelmi kezdeményezések megvalósításában a Siemens budapesti telephelyén. A Siemens Zrt. irányítása mellett 2013-2019 között három cikluson keresztül töltötte be a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöki pozícióját, elnökségének továbbra is tagja. A legutóbbi négy évben tagja volt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének, 2017 óta tagja a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak.

A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetésben részesült a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója. Dale A. Martin a Magyar Érdemrend középkeresztjének polgári tagozatának kitüntetését veheti majd át személyesen a koronavírus elmúltával. Az indoklás szerint a hazai Siemenst tizenegy éve vezető szakember „a magyar ipar kutatásfejlesztési tevékenységének fellendítésében, különösen a mérnökképzés színvonalának emelésében, valamint a magyar-német gazdasági kapcsolatok előmozdításában és erősítésében vállalt kiemelkedő szerepéért” érdemelte ki a megtisztelő kitüntetést. Dale A. Martin munkásságát tavaly a HIPA Partnerségi díjával, a BME díszpolgári címével és az Osztrák Köztársaság Nagy Érdemrendjével ismerték el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Több mint kétmilliárd forint osztalék kifizetését javasolja a 4iG igazgatósága

pén ápr 23 , 2021
A 4iG Nyrt. igazgatósága 2,212 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja az április 29-i közgyűlésnek. Javasolják azt is a közgyűlésnek, hogy hatalmazza fel az igazgatóságot az osztalékfizetés időpontjának meghatározására, azzal a kitétellel, hogy az osztalékfizetés legkésőbb 2021. december 31. napjáig megtörténik. A 4iG tavaly részvényenként 22 forint osztalékot fizetett a 2019-es […]
4iG