Tévút: a Morgan Stanley több nőt szeretne az informatikusok között látni

Mátyás-Kollár Gabriella, a Morgan Stanley budapesti technológiai divíziójának operációs igazgatójaJelentős munkaerőhiány van az informatikai szektorban, és már azelőtt ez volt a helyzet, hogy a járvány hatására még jobban felértékelődött a digitalizáció. Létfontosságú, hogy a nők a több biztatást kapjanak, hogy érdekes és vonzó karrierlehetőségként gondoljanak az informatikára, mivel jelenleg rendkívül alacsony a nők aránya ezeken a pályákon – hívta fel a figyelmet a Morgan Stanley budapesti irodája. Világszerte június 23-án ünnepelték a műszaki pályán dolgozó nők nemzetközi napját. (Magyarországi eseményről nincs hírünk. A -szerk- megj.)

„A járvány által előidézett digitalizációs hullám rámutatott, hogy egyre fontosabb, hogy jól működő és megbízható informatikai részleggel rendelkezzenek a vállalatok. Sajnos azonban az a tévhit él a köztudatban, hogy a technológiai ágazatok inkább férfias szakmák, és ezzel a társadalmi berögződéssel nehéz leszámolni” – mondta el Mátyás-Kollár Gabriella, a Morgan Stanley budapesti technológiai divíziójának operációs igazgatója. Hozzáteszi: a munkaadók is sokat nyernének azzal, ha több nő választana mérnöki, technológiai pályát. „Számos kutatás és a saját tapasztalataink is bizonyítják, hogy a nemek arányában kiegyensúlyozott csapatok sikeresebben működnek. Jobb légkör, több ötlet, élénkebb kommunikáció jellemzi őket, ami a teljesítményben is megmutatkozik” – jelentette ki Mátyás-Kollár.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Osztódik a Telenor

pén júl 3 , 2020
CETIN néven elindult Magyarországon is a Telenorból kiváló új telekommunikációs infrastruktúracég. A CETIN Hungary Zrt., a Telenor Magyarország Zrt. és az Antenna Hungária Zrt. közös közleménye szerint Magyarországon is lezárult a Telenor hálózati infrastruktúrájának szétválasztását célzó folyamat, így július 1-től CETIN Hungary néven új hálózati infrastruktúra-szolgáltató cég kezdte meg működését. […]
Ötvös Tamás, a CETIN vezérigazgatója