Siemens-labor létesül a Debreceni Egyetemen

Az asztalnál: Jeránek Tamás, Ailer Piroska és Husi GézaTovább erősíti ipari kapcsolatait és Siemens oktatótermet hoz létre a Debreceni Egyetem (DE) Műszaki Kara a Mechatronikai Tanszék oktatási-kutatási kínálatának bővítésére. A DE a kormányzattal együttműködve fejleszti műszaki képzéseit, melynek eredményként az intézmény járműipari kutatócentrumot alakít ki a városban, és hamarosan új épületszárnnyal bővül a kar épülete az Ótemető utcai campuson, ahol a Siemens-labor is helyet kap majd. Az együttműködéshez indulásként csaknem 60 millió forint értékű műszer-, szoftver- és eszközadománnyal járult hozzá a Siemens.

A mérnökutánpótlás biztosítása, az egyetemeken folyó kutató-fejlesztő tevékenység alkalmazása a Siemens egyik motorját jelenti a negyedik ipari forradalom idején – mondta Jeránek Tamás. A Siemens Zrt. vezérigazgatója úgy vélte, a korábban megkezdett közös munka olyan eredményeket hozhat, amelyeknek köszönhetően a DE versenyképesebb oktatást biztosíthat hallgatóinak, akik valós ipari környezetnek megfelelő laborban sajátíthatják el ismereteiket, így a vállalat valós gyakorlati tudással rendelkező fiatal mérnököket alkalmazhat. A vezérigazgató a távlatokat előrevetítve vázolta az együttműködés bővítésének lehetőségeit is, amely kiterjedhet –többek között– az oktatók továbbképzésére, az eszközök folyamatos frissítésére, valamint karbantartására egyaránt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A streaming vezet, a vinyl megelőzte a CD-t

szo márc 26 , 2022
Magyarországon tavaly 2020-hoz képest másfélszeresére nőtt a vinyl lemezek értékesítése, erre már többet költöttek a magyarok, mint CD-re. A streaming ugyanakkor továbbra is egyeduralkodó. A hazai hangfelvételipar tavaly 26 százalékkal nőtt, bevétele elérte a 6,9 milliárd forintot. Ezen belül a streaming 2021-ben újabb több mint egymilliárd forinttal többet hozott, mint […]
Hungaroton hanglemez vinyl

És még ez is...