Újoncok a TOP 10-ben

virusAz ESET vírusstatisztikája szerint 2015 augusztusában is a Win32/Bundpil féreg vezeti a mezőnyt. Ez a kártevő külső adathordozókon terjedve valódi károkozásra is képes, hiszen a meghajtóinkról mind a futtatható, mind pedig a mentési backup állományainkat törölheti. Két újonc is bekerült a Top 10-be, ezek közül az egyik azonnal a dobogó második fokára lépett. A régi-új visszatérő a Win32/Qhost trójai. Ez hátsó ajtót nyit a gépen, és kiszolgáltatja annak adatait a bűnözőknek. A Win32/Qhost általában fertőzött e-mail üzenetek mellékleteiben terjed.

A másik új kártevő a tizedik helyen szereplő Win32/ExtenBro trójai. Ez egy olyan program, amelynek letöltési linkje közösségi oldalakon, például a Facebook-os átverésekben terjed. Jellemzően valamilyen böngésző-kiegészítőnek álcázzák – például egy pikáns videó megtekintéséhez állítólag szükséges Adobe Flash Player frissítésnek. Működésének fő célja, hogy megfigyelve a felhasználó tevékenységét személyes adatokat lopjon a megtévesztett áldozat számítógépéről.

A TOP 10
Win32/Bundpil féreg
Win32/Qhost trójai
Win32/Adware.MultiPlug adware
LNK/Agent.AV trójai
HTML/Refresh trójai
Win32/Sality vírus
Win32/Ramnit vírus
LNK/Agent.BS trójai
INF/Autorun vírus
Win32/ExtenBro trójai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Notórius internetes csalók ellen emeltek vádat

ked szept 29 , 2015
A Pécsi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben, akik internetes hirdetés útján csapták be áldozataikat. A vádlottak még 2013. elején elhatározták, hogy internetes hirdetés útján – áldozataikat megtévesztve – próbálnak pénzt szerezni. A vádlottak valótlan adatokkal regisztrálták magukat internetes hirdetőoldalakon. A hirdetéseik során különböző termékeket […]