Összeesküvés-elmélet: beigazolódott, hogy a DELL a hangszórókba rejti az antennákat

2

DellMár Európában is elérhető a májusban bemutatott laptop, a Dell Latitude 9510-es modell, amely az első 5G-kompatibilis, Intel vPro processzorral rendelkező üzleti pc a piacon. Az készülék együttműködik a legtöbb vezető európai szolgáltató hálózatával. A Dell egyik belső ügyfélkutatás alapján a rendszergazdák elsősorban a zökkenőmentes csatlakoztathatósági és együttműködési élményt szeretnék elérhetővé tenni. Itt az 5G gyors, biztonságos és megbízható kapcsolata létfontosságú szerepet játszhat, bárhonnan is dolgozzanak a vezetők és a munkavállalók. A megkérdezett informatikai döntéshozók mindössze négy százaléka mondta, hogy 2021-ben nem lesz szükségük 5G-képességekre a cég prémium kategóriás laptopjain.

Az 5G-jelek átjuttatása egy fémeszközön komoly kihívást jelentett, a vékony és könnyű rendszerek pedig korlátozott lehetőségeket biztosítanak az antenna elhelyezéséhez az alaplapban. Főleg, ha teljesen fémből készült házról van szó és a teljesítmény szempontjából létfontosságú, hogy az antenna elkülönüljön az alaplap belső elektronikájától. A Dell számos versenytársa magnéziummal vonja be az eszközöket, hogy elrejtse az antenna területét, vagy egyszerűen megnövelik a kijelző szegélyét, így az antennákat a képernyő körül helyezhetik el. A Dell Technologies mérnökei azonban a hagyományos megoldásoktól egy kicsit eltávolodva kidolgoztak egy olyan kifinomult dizájnt, amelyben az 5G-antennákat beépítették a rendszer alapján található hangszórókba. A hangszóró körül található, egybeöntött műanyag perem esztétikus dizájnelemnek tűnhet, de tulajdonképpen a lehetőséget biztosítja, hogy antennákat helyezzünk el a hangszóró területén, így egy kisebb méretben is elérhető a kiváló kapcsolat.


 

2 thoughts on “Összeesküvés-elmélet: beigazolódott, hogy a DELL a hangszórókba rejti az antennákat

  1. Teljesen logikus
    Ugye köztudott, hogy a hangszóró az alaplap integrált rèsze ès a fèm burkolaton kívül helyezkedik el.
    Vagy nem?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Brain Bar: ilyen lett volna a XIX. században a COVID-19 járvány

vas szept 20 , 2020
 A Vodafone támogatásával elindult a 2020-as Brain Bar – igaz, rendhagyó formában – az idei előadásokat, online lehet figyelemmel követni a Brain Bar Facebook oldalán. A háromnapos szakmai fesztivál legérdekesebb előadásait megosztjuk az olvasóinkkal. Robert C. Castel nemcsak előadásában, hanem a vele készített interjúban is komoly globális és társadalmi […]
Robert C, Castel