NFM: kiterjesztik az idősügyi infokommunikációs programot

Közel ötszáz hátrányos helyzetű településre terjesztik ki az idősügyi infokommunikációs programot, amely 2018 augusztus végéig 1,2 milliárd forint állami támogatásból valósul meg – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára. Solymár Károly Balázs kiemelte, hogy a programban novembertől ötezer 65 év feletti, otthonát elhagyni képtelen, idős ember számára biztosítanak számítógépet és internethozzáférést, valamint folyamatos segítséget az infokommunikációs eszközök használatában. A kormány szeptemberben elfogadta a digitalizáció az aktív idősekért programot is, amely 2018 végéig 100 ezer aktív, otthonát elhagyni képes idős számára biztosít felkészítést infokommunikációs eszközök használatára – tette hozzá.

Jeneiné Rubovszky Csilla miniszteri biztos hangsúlyozta, hogy 2015 szeptembere és 2017 augusztusa között három településen 45 idős ember részvételével folytatták az infokommunikációs modellprogramot, amelynek kiterjesztése novemberben indul. A biztos elmondta, hogy országszerte 89 támogató központot hoztak létre, ahol 1500 szakirányú továbbképzésben részt vett közfoglalkoztatott segít az időseknek az infokommunikációs eszközök használatában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Belgiumban bejegyzett domaint használ az Iszlám Állam

ked okt 24 , 2017
Belgiumban bejegyzett internetes címet használ az Iszlám Állam terrorszervezet szócsövének tartott Aamák hírügynökség – adta hírül a La Libre Belgique. A lap információi szerint az oknyomozó újságírókból álló Bellingcat brit civil szervezet arról számolt be, hogy a dzsihadista csoport legutóbb szeptember végén jegyeztetett be domain nevet Belgiumban. Mint elmondták, ez […]

Friss, ropogós